Terraarion Termostaatti, Lämmitys / Viilennys, AC-118

21,95 

Terraarion termostaatti. Ohjelmoitava malli, jolla on mahdollista ylläpitää terraarion haluttu lämpötila  JOKO lämmittämällä TAI viilentämällä terraariota.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 104.2114 Osasto:

Terraarion termostaatti AC-118. Terraariokäyttöön suunniteltu moderni pro-tason ohjelmoitava termostaatti, jolla on mahdollista pitää terraarion lämpötila asetettujen rajojen sisällä JOKO lämmittämällä TAI viilentämällä terraariota. Termostaatti voidaan ohjelmoida joko nostamaan terraarion lämpötilaa ja pitämään se haluttujen rajojen sisäpuolella termostaatin pistorasiaan kytketyllä lämmityslaitteella, tai alentamaan terraarion lämpötilaa haluttujen raja-arvojen välille viilennyslaitteella.

Termostaatin ohjaamaksi lämmityslaitteeksi sopii esimerkiksi lämpölamppu, keraaminen lämpöpolttimo, lämpökaapeli tai lämpömatto (vettä lämmitettäessä akvaariolämmitin). Toisen pistokkeen ohjaamaksi viilennyslaitteeksi tuuletin tai (akvaarion) ilmapumppu, joka puhaltaa terraarion sisään viileämpää ilmaa terraarion ulkopuolelta (ilmapumppu voidaan sijoittaa esimerkiksi tuuletuskanavaan tai ikkunan ulkopuolelle, jolloin ulkoa saadaan viileää ilmaa). Mikäli terraarion sijaintitila on liian lämmin, viilennys voidaan hoitaa suljettuun kiertoon kytketyllä akvaarioviilentimellä. Akvaariota (vettä) viilennetään normaalisti avoimen kierron akvaarioviilentimellä.

Termostaatti on digitaalinen, mikroprosessoriohjattu ja ohjelmoitava, mukana on englanninkielinen käyttöohje. Termostaattia on suositeltavaa käyttää pitämään terraarion lämpötila muutaman asteen vaihteluvälin sisällä ja / tai asettaa termostaattiin käynnistysviive. Tämä siksi, että jos kohdelämpötila asetetaan tarkkaan arvoon (esim, 23,5°C), termostaatti napsauttaa lämmityslaitteen jatkuvasti päälle ja pois lyhyiksi ajoiksi, mikä rasittaa sekä termostaatin että ohjattavan laitteen tekniikkaa. Kun vaihteluväliksi asetetaan esim. 22,0-24,5°C, termostaatti käynnistää lämmityksen terraarion lämpötilan laskiessa 22,0 asteeseen ja lopettaa sen lämpötilan saavuttaessa 24,5 astetta. Lisäksi lämmityksen käynnistymiseen voidaan asettaa esim. 1 minuutin käynnistysviive.

Tekniset tiedot:

 • Malli: AC-118
 • Tyyppi: ohjelmoitava digitaalinen termostaatti
 • Asteikko: Celsius °C
 • Resoluutio: 0,1°C
 • Kontrollialue (°C): 16-40°C
 • Toiminto: lämpötilan nosto / lämpötilan lasku
 • Ohjattavan laitteen teho (resistive load): max. 1760W
 • Ohjattavan laitteen teho (inductive load): max. 440W
 • Ohjattavan hehkulampun teho: max. 352W
 • Lämpötilasensori: ulkoinen
 • Sensorikaapeli: 185cm
 • Virtajohto: 85cm
 • Teho: 3W
 • Relay: 16A
 • Mitat: 137x57x40mm
 • Paino:
 • Standardi: 220V/230V, 50Hz, Europlug

HUOM! Termostaatin kestämä ohjatun laitteen maksimiteho (W) on korkea, MUTTA käytännössä soveliaan laitteen nimellisteho riippuu olennaisesti laitteen tyypistä. Laitteen, joka käynnistyessään aiheuttaa hetkellisen tehopiikin täytyy olla nimellisteholtaan huomattavasti termostaatin tehorajan alla, koska laitteen käynnistyshetken maksimitehon tulee olla rajan alapuolella. Jos ohjatun laitteen käynnistyksen aiheuttama tehopiikki on termostaatin maksimirajan tuntumassa tai sen yläpuolella, termostaattiohjaus ei toimi luotettavasti. Ts. termostaatti aktivoi pistorasian säädettyjen lämpötilarajojen mukaisesti, mutta pistorasian kautta kulkeva virta ei välttämättä riitä käynnistämään ohjattua laitetta. Riippuen laitteen tehosta, käynnistyksen epäonnistuminen voi käytännössä tapahtua satunnaisesti tai jatkuvasti. Laite, joka välittömästi käynnistyessään aiheuttaa induktiivisen virtapiikin, voi käynnistyshetkellä vaatia 1,5 tai jopa 2-kertaisen W-tehon nimelliseen käyttötehoonsa verrattuna.

Esimerkki laitteesta, joka ei käynnistyessään aiheuta tehopiikkiä (resistive load):

Lämpömatto / lämpökaapeli. Laite alkaa virran kytkemisen jälkeen lämmetä hitaasti. Lämpökaapeleita ohjattaessa kaapeleiden maksimiteho voi olla lähellä termostaatin maksimitehoa (1100W) (Hehkulamppu toimii sähköteknisesti vastaavalla tavalla (resistive load), mutta termostaatin kanssa käytetyn hehkulamppupolttimon teho on kuitenkin rajattu 352W tehoon).

Esimerkki laitteesta joka aiheuttaa käynnistyessään tehopiikin (inductive load):

Monimetallivalaisin. Polttimon sytyttäminen vaatii erittäin suuren hetkellisen tehon ja valaisimessa on erityinen virtalähdeyksikkö vaikka E27 kantaisen polttimon voi kiinnittää normaaliin E27- hehkulampun kantaan.

Jääkaappi. Kompressorin moottorin käynnistyminen aiheuttaa tehopiikin. Termostaatilla ohjatun moottorin sisältävän laitteen maksimi(nimellis)teho on 440W.

Paino 0,7 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Terraarion Termostaatti, Lämmitys / Viilennys, AC-118”
Scroll to Top