Termostaatti ohjelmoitava päivä / yölämpötila + ajastin TC

39,40 

Ammattilaislaatuinen termostaatti terraarioon, kasvihuoneeseen, akvaarioon, orkidealasikkoon. Lämpötila 0-50°C, max. 1200W. Lämmitys- TAI jäähdytyslaitteiden ohjaamiseen.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 104.2109 Osasto:

Ammattilaislaatuinen termostaatti terraarioon, pienoiskasvihuoneeseen, akvaarioon, orkideakaappiin / orkidealasikkoon yms. max. 1200W lämmityslaitteiden tai viilentimien ohjaamiseen. Ohjelmoitava mikroprosessoriohjaus, LCD-näyttö ja ulkoinen lämpötila-anturi, laite voi ohjata sekä lämmitykseen että viilennykseen käytettäviä laitteita Tässä termostaattimallissa LCD-näyttö on erillään varsinaisesta termostaattiyksiköstä, jolloin näyttö on helpompi asemoida näkyviin terraarion etupuolelle.

Lämpötilan kontrollialue 0-50°C ja ylläpidetyn lämpötilan vaihteluväli 0-10°C (eli yksikkö voidaan ohjelmoida aloittamaan lämmitys / viilennys 0-10°C tavoitelämpötilan ala- tai yläpuolella, jos tavoitelämpötila on 28°C, termostaatti voidaan asettaa aloittamaan lämmitys lämpötilan laskettua 0-10°C sen alle eli esimerkiksi 25,5°C lämpötilassa.) Vaihteluvälin käyttö estää termostaatin jatkuvan ON / OFF toiminnan mikä kuluttaa sekä ohjattavaa laitetta että itse termostaattia. Termostaatissa on myös hälytystoiminto, mikä voidaan ohjelmoida hälyttämään lämpötilan ylittäessä tai alittaessa määritellyn arvon. Tämä termostaattimalli voidaan ohjelmoida ylläpitämään eri lämpötilaa päivä- ja yöaikana

Vasemmanpuoleinen pistoke on termostaatilla ohjatun lämmityslaitteen tai viilennyslaitteen pistoke. Pistokkeeseen kytkettyyn laitteeseen voidaan ohjelmoida kaksi erillistä toimintajaksoa 24 tunnin ajalle, eli erilaista päivälämpötilaa ja yölämpötilaa voidaan ylläpitää samalla laitteella. Oikeanpuoleisella pistokkeella voidaan ohjata ajastettua laitetta, kuten valaisinta, lämpölamppua, ilmankostutinta, tuuletinta tms. Ajastimeen on mahdollista ohjelmoida kaksi erillistä päälläolojaksoa 24 tunnin ajalle, eli esimerkiksi ilmankostutin voidaan kytkeä päälle klo 9.15-10.00 ja 16.00-16.48.

Laitteessa on ohjelmoitava mikroprosessoriohjaus, LCD-näyttö, ulkoinen lämpötila-anturi ja se voi ohjata lämmitys / viilennyslaitteita 1200W tehoon asti. Sopii esimerkiksi terrarion lämpölamppujen, lämpömattojen, lämpökaapeleiden, tuulettimien ja vedenviilentimien ohjaamiseen. Mikäli terraariossa on tarvetta ohjata useampia lämpötilan ylläpitoon tarkoitettuja laitteita, kumpaankin pistokkeeseen voi yhdistää jatkojohdon tai haaroituskappaleen avulla useita erillisiä lämmittimiä / viilentimiä yms. edellyttäen, että kytkettyjen laitteiden yhteisteho ei ylitä 1200W.

HUOM!Termostaatin ohjelmointi on helppoa ja loogista, mutta Temperature Limits-asetukset on mahdollista sotkea vahingossa. Kun päivä- / yölämpötilaa asetetaan, nuolinäppäintä ei tule painaa yhtäjaksoisesti, vaan lämpötila tulee asettaa yksittäisiä painalluksia käyttäen. Jos nappia painetaan yhtäjaksoisesti yli 5 sekuntia, laite vaihtaa automaattisesti Temperature Limits-valikkoon, minkä arvot voivat tällöin sotkeentua vahingossa. Mikäli näin käy, päivä- / yölämpötilan säätäminen haluttuun arvoon ei onnistu mikäli kohdearvo on muutettujen Temperature Limits-arvojen ulkopuolella. Oletusarvot voidaan palauttaa painamalla < - nappia yli 5 sekuntia ja säätämällä Upper temperature limit arvoon 50,0°C ja toistamalla sama > – napilla ja asettamalla Lower temperature limit arvoon 0,0°C.

Tekniset tiedot:

 • Asteikko: Celsius°C / Farenheit °F
 • Lämpötilan kontrollialue: 0-50°C
 • Resoluutio: 0,1°C
 • Tarkkuus: +/-1,0°C
 • Ohjelmoitava vaihteluväli: 0,0 – 10,0°C
 • Mittausanturi: ulkoinen sensori, 95cm johto
 • Mittausalue: 0-50°C
 • Ajastin: 24.00h, kellonaikaan (minuutti)perustuva
 • Hälytin (ohjelmoitava vaihteluväli): 0-5°C
 • Käyttölämpötila / kosteus (prosessoriyksikkö): -10°C – +60°C, 20% – 85% RH
 • Käyttöjännite: 220V/230V, 50Hz
 • Pistoke: Europlug / Type F (yhteensopiva C ja E)
 • Standardi: 230V, 50Hz, Europlug
 • Virrankulutus: 3W
 • Kuormitus max.:1200W
 • Relay: 10A
 • Virtajohto: 105cm
 • Mitat:105*57*39mm + 87*48*31cm + 82*44*18mm

HUOM! Sähkölaitteen ilmoitettu teho (W) tarkoittaa laitteen virrankulutusta sen ollessa normaalisti päällä. Laitteen käynnistyessä lyhytkestoinen virrankulutuspiikki voi kuitenkin laitteen tyypistä riippuen olla jopa 1,5-2 kertaisesti nimellistehon suuruinen. Termostaatilla ohjattavan laitteen käynnistystehon tulee olla termostaatin kuormitustehon alapuolella, muuten termostaattiohjaus ei välttämättä toimi luotettavasti (eli termostaatti yrittää käynnistää ohjattavan laitteen, mutta liian suuren tehovaatimuksen takia laite ei välttämättä käynnisty). Jos ohjatun laitteen käynnistyksen aiheuttama tehopiikki on termostaatin maksimirajan tuntumassa tai sen yläpuolella, termostaatti aktivoi pistorasian säädettyjen lämpötilarajojen mukaisesti, mutta pistorasian kautta kulkeva virta ei välttämättä riitä käynnistämään ohjattua laitetta.

Esimerkki laitteesta, joka ei käynnistyessään aiheuta tehopiikkiä (resistive load):

Lämpömatto / lämpökaapeli. Laite alkaa virran kytkemisen jälkeen lämmetä hitaasti. Lämpökaapeleita ohjattaessa kaapeleiden maksimiteho voi olla lähellä termostaatin maksimitehoa (1100W) (Hehkulamppu toimii sähköteknisesti vastaavalla tavalla (resistive load), mutta termostaatin kanssa käytetyn hehkulamppupolttimon teho on kuitenkin rajattu 220W tehoon).

Esimerkki laitteesta joka aiheuttaa käynnistyessään tehopiikin (inductive load):

Monimetallivalaisin. Polttimon sytyttäminen vaatii erittäin suuren hetkellisen tehon ja valaisimessa on erityinen virtalähdeyksikkö, vaikka E27-kantaisen polttimon voi kiinnittää normaaliin E27- hehkulampun kantaan.

Jääkaappi. Kompressorin moottorin käynnistyminen aiheuttaa tehopiikin.

Paino 0,7 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Termostaatti ohjelmoitava päivä / yölämpötila + ajastin TC”
Scroll to Top