Magnesiumsulfaatti MgSO4 / 1kg

1,55 

Magnesiumsulfaatti MgSO4 / 1kg. Elintarvikelaatuinen magnesiumsulfaatti (Magnesium sulfate 7-hydrate, MgSO4-7H2O eli Epsominsuola) magnesium-pitoisuuden nostoon merivesiakvaariossa.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 208.1504-1 Osasto:

Merivesiakvaarion Balling-suola merivesiakvaarion vesiarvojen säätämiseen. Elintarvikelaatuinen magnesiumsulfaatti (Magnesium sulfate 7-hydrate, MgSO4-7H2O eli Epsominsuola) magnesium-pitoisuuden nostoon merivesiakvaariossa. Magnesiumsulfaatti on yksi merivesiakvaariosuolan pääkomponenteista ja sillä voidaan balling-menetelmän kautta kompensoida kuorta / tukirankaa muodostavien merieläinten magnesiuminkulutusta.

Magnesiumsulfaatin hydraattiversiot ovat akvaariokäytön kannalta samaa ainetta kuin pelkkä magnesiumsulfaatti, hydraattiversioissa magnesiumkloridimolekyyliin on vain sitoutunut hydraattiluvun mukainen määrä vesimolekyylejä.

HUOM! Magnesiumia voidaan lisätä merivesiakvaarioon joko MagnesiumKLORIDINA tai MagnesiumSULFAATTINA, molemmat ovat eliöiden kannalta yhtä käyttökelpoisia. Olennaista on, että akvaarion veden KLORIDI-pitoisuus ja SULFAATTI-pitoisuus saadaan pidettyä mahdollisimman optimaalisena. Käytännössä, mikäli kalsiumia lisätään balling-menetelmän kautta eli kalsiumKLORIDINA, veden kloridipitoisuuden nousua lisäyksen oheisvaikutuksena kompensoidaan käyttämällä magnesiumlisäykseen magnesiumKLORIDIA 5 osaa ja magnesiumSULFAATTIA 3 osaa (eli yhteensä 8 osaa, akvaarion koosta riippuen esimerkiksi lusikallisia tai desilitroja).

Jos taas kalsiumia lisätään kalkkivetenä (mikä ei sisällä kloridia), magnesiumkloridin ja magnesiumsulfaatin lisäyssuhde on 10:1.

Eli magnesium-lisäykseen tarvitaan sekä magnesiumkloridia että magnesiumsulfaattia, mutta sulfaatin menekki on pienempi.

Pidemmällä tähtäimellä balling-menetelmän seurauksena akvaarioveden kloridipitoisuus alkaa kuitenkin poiketa luonnollisen meriveden arvoista, mikä on korvattavissa joko käyttämällä vedenvaihdossa toisinaan natriumkloriditonta suolaseosta TAI tekemällä kerran vuodessa iso vedenvaihto (tämä on pitkän tähtäimen meriakvaarionpidossa erittäin suositeltavaa, koska se sekä nollaa vedestä KAIKKIEN haitallisten aineiden kertymät ja palauttaa samalla tarpeellisten aineiden pitoisuudet).

Myydään irtotavarana kiloittain, 1kpl = 1kg.

Paino 1,1 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Magnesiumsulfaatti MgSO4 / 1kg”
Scroll to Top