Ylivuotolaatikko 40mm

69,95 

Ylivuotolaatikko ala-altaalliseen merivesiakvaarioon tai useiden akvaarioiden yhteiseen vedenkierto- ja suodatusjärjestelmään. Ylivuotolaatikko mahdollistaa veden juoksuttamisen ylivuodon kautta ilman akvaarioon tehtäviä muutoksia kuten reikien poraamista.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 203.3323 Osasto:

Ylivuotolaatikko ala-altaalliseen merivesiakvaarioon tai useiden päällekkäisten akvaarioiden yhteiseen vedenkierto- ja suodatusjärjestelmään. Ylivuotolaatikko mahdollistaa veden juoksuttamisen päällekkäin sijoitetuissa akvaarioissa ylemmästä alempaan ilman akvaarioihin tehtäviä muutoksia. Ylivuoto on erityisen käyttökelpoinen merivesiakvaariossa joissa tekniikka voidaan sijoittaa erilliseen ala-altaaseen tai mikäli kaksi tai useampi akvaario halutaan liittää samaan suodatuskiertoon. Ylivuodon toinen olennainen hyöty on vedenpinnalle muodostuvan kalvon poisto, mikä on myöskin erityisen hyödyllistä merivesiakvaarioissa.

Ylivuotolaatikolla varustetussa akvaariossa vesi valuu ylivuotolaatikon kautta alas sitä mukaa kuin sitä pumpataan takaisin akvaarioon. Ylivuotolaatikko ei toimi lappoperiaatteella, vaan veden valuminen alempaan akvaarioon pysähtyy mikäli alimmassa altaassa oleva nostopumppu sammuu (eli vedenpinta akvaariossa ei enää nouse), ja jatkuu automaattisesti uudelleen kun pumppu jälleen käynnistetään.

Akryylirunkoisessa OB-2600-ylivuotolaatikossa on sisääntulopuolella kamparitilä ja mahdollisuus säätää virtausaukon korkeutta akvaarion vedenpinnan mukaisesti (säätöpalikassa on akryylilevy akryylilevyä vasten, joten se ei ole aivan 100% vesitiivis, kun sopiva vedenpinta on määritetty, säätölevyn ala- ja sivureunojen ympäri voidaan vetää ohut silikonisauma jolloin liitos on täysin tiivis mutta tarpeen mukaan helposti uudelleen irrotettavissa ja säädettävissä). Kamparitilä ulottuu n. 75mm akvaarion yläreunan alapuolelle, joten akvaarion vedenpinnan tulee olla enintään 75mm akvaarion reunan alapuolella tai korkeammalla.

Ulostulopuolen liitoskappaleen ulkohalkaisija on 40mm, eli siihen sopii 40mm PVC-putki (tai letku). Liitoskappale on irrotettava ja vaihdettavissa pienempään kokoon (liitoskappaleen pidikkeessä on 50mm kierteet). Mitat 15,3*18,8*30(20)cm. Laatikko soveltuu max. 40mm paksuiseen lasiin, joten sitä voi käytännössä käyttää myös useimmissa kehysakvaarioissa. Ylimeno-osastoon jäävä ilma on helppo poistaa letkuun kiinnitetyn ilmausventtiilin kautta.

HUOM! Ylivuotolaatikon toiminta voi katketa mikäli laatikon ylimeno-osaan kerääntyy suuri määrä ilmaa (harvinaista ja hidasta, OB-2600-ylivuodon etuseinä on läpinäkyvä jotta ilman kertymisen ehtii havaita ajoissa) tai ylivuotolaatikon sisääntuloritilä tukkeutuu roskista tms.. Tästä syystä alimmassa altaassa oleva nostopumppu tulisi sijoittaa siten, että kaikki pumpun ylöspumppaama vesi mahtuu ylempään akvaarioon ylivuodon katketessa. Eli pumppu sijoitetaan alemmassa altaassa niin lähelle veden pintaa, että ylöspumppaus katkeaa vedenpinnan laskiessa tai pumpulle tehdään ala-altaassa oma osastonsa johon vesi valuu kiinteän ylivuodon kautta sitä mukaa kun sitä palaa ylivuotojen kautta alimpaan altaaseen. (Samat ylimmän akvaarion ylitse tulvimisen estävät varotoimenpiteet koskevat luonnollisesti myös kiinteällä ylivuodolla varustettuja järjestelmiä).

Paino 2 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ylivuotolaatikko 40mm”
Scroll to Top