Vedenpinnantasaaja Optinen kytkin (2 kpl), magneettikiinnitys

93,42 

Akvaarion vedenpinnantasaaja optisella kytkimellä. Kaksi magneettikiinnitteistä kytkintä. ATO-järjestelmä merivesiakvaarioon, toimii 12V vesipumpulla. Korvaa automaattisesti akvaariosta haihtuneen veden, jolloin veden pinnan taso ja suolapitoisuus pysyy vakiona.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 203.8104 Osasto:

Vedenpinnantasaaja / osmolaattori kahdella magneettikiinnitteisellä optisella kytkimellä ja 12V vesipumpulla. Vedenpinnantasaaja pitää akvaarion tai muun säiliön vedenpinnan tarkasti halutulla tasolla. Tämä on tärkeää erityisesti merivesiakvaarioissa, joissa vedenpinnan aleneminen haihtumisen seurauksena nostaa nopeasti veden suhteellista suolapitoisuutta ja voi katkaista esimerkiksi ylivuodon toiminnan. Vedenpinnantasaajan käyttö helpottaa huomattavasti merivesiakvaarion hoitoa, koska korvausvettä ei tarvitse lisätä manuaalisesti, mikä on tehtävä usein lähes päivittäin.

Tämä vedenpinnantasaaja tarkkailee akvaarion vedenpinnan tasoa optisella kytkimellä, kun akvaarion vedenpinta laskee asetetun tason alapuolelle haihtumisen seurauksena kytkin käynnistää pumpun, joka pumppaa akvaarioon vettä korvausvesiastiasta. Kun asetettu vedenpinta on jälleen saavutettu, pumppu sammuu. Optinen kytkin ei voi jumiutua mekaanisesti, mutta akvaarion lasi ja kytkimen prisma on pidettävä puhtaana.

Laite on täydellinen käyttövalmis sarja, joka sisältää 230V muuntajan, kaksi magneettikiinnitteistä optista kytkintä ja pikaliittimellä kytkettävän 12V vesipumpun. Vedenpinnantasaajan kaikki osat (muuntaja, kytkimet ja vesipumppu) ovat kiinni toisissaan pikaliittimillä, eli osat on tarvittaessa erittäin helppo vaihtaa. Kohokytkimet on suojattu läpinäkyvällä kammiolla mikä eliminoi vedenpinnan liikkeen vaikutuksen ja estää esimerkiksi kotiloiden pääsyn kytkimeen.

Vedenpinnantasaaja voi häiriötilanteessa (pumppu ei lopeta korvausveden pumppaamista) aiheuttaa akvaarion ylivuotamisen ja vesivahingon tai vaihtoehtoisesti korvausvesiastian tyhjentyessä pumpun ylikuumenemisen ja hajoamisen, minkä estämiseksi tässä osmolaattorissa on kaksi olennaista turvallisuusominaisuutta:

Laitteessa on kaksi optista kytkintä, varsinainen operaatiokytkin, joka käynnistää ja sammuttaa pumpun valvomalla akvaarion vedenpintaa sekä samanlainen varmistuskytkin (“tappokytkin”) joka sammuttaa pumpun jos operaatiokytkin ei sitä häiriötilanteessa tee. Eli varmistuskytkin asetetaan katkaisemaan pumpun toiminta mikäli vedenpinta akvaariossa nousee tietyn tason yläpuolelle, mikä estää akvaarion ylitulvimisen tai vaihtoehtoisesti katkaisemaan virta mikäli vedenpinta korvausvesiastiassa laskee tietyn tason alapuolelle, mikä estää pumppua käymästä kuivana.

Varmistuskytkin on erittäin tärkeä käyttöturvallisuudelle, eikä ainoastaan yhdellä kytkimellä varustettua vedenpinnantasaajaa tulisi käyttää tilanteessa missä akvaario voi tulvia ylitse korvausvesiastian suuren tilavuuden takia tai jos ylitulviminen ei ohjaudu automaattisesti lattiakaivoon, eli vesivahingon riskiä ei ole.

Toinen olennainen turvallisuusominaisuus on kytkinten magneettikiinnitys. Magneettikiinnitys on selvästi imukuppia kalliimpi, mutta käyttöturvallisuuden kannalta erittäin suositeltava. Tehokkaalla magneetilla paikalleen lukittu kytkin ei voi itsestään irrota lasista tai liikkua paikaltaan kuten imukuppikiinnitteinen kytkin saattaa tehdä. Ja mikäli kytkin irtoaa, seurauksena saattaa olla vesivahinko. Imukuppikiinnitteistä vedenpinnantasaajaa ei tulisi koskaan käyttää ainoastaan yhdellä kytkimellä varustettuna, mikäli kytkimen irtoaminen lasista voi aiheuttaa vesivahingon, joten imukuppikiinnityksessä varmistuksena oleva tappokytkin on erittäin olennainen.

HUOM! Vedenpinnantasaajan korvausvesiastia on asettava niin, että korvausvesiastiaan upotettuun pumppuun kiinnitetyn letkun poistopää on korvausvesiastian vedenpinnan yläpuolella ja myös akvaarion vedenpinnan yläpuolella. Tämä siksi, että pumpun lopettaessa pumppaamisen veden virtaus ei jatku lappona joko pois korvausvesiastiasta tai takaisin astiaan. Vedenpinnantasaajan luotettavan toiminnan varmistamiseksi kytkinten puhtaus on tarkistettava säännöllisesti ja mahdolliset saostumat on poistettava.

Paino 1 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vedenpinnantasaaja Optinen kytkin (2 kpl), magneettikiinnitys”
Scroll to Top