Vedenpinnantasaaja AT-OSM1, 1 kytkin, magneettikiinnitys

52,50 

Vedenpinnantasaaja eli osmolaattori eli ATO eli Ato-Top-Off-järjestelmä korvausveden automaattiseen lisäykseen merivesiakvaarioon magneettikytkimellä ja vesipumpulla. Vedenpinnantasaaja pitää akvaarion vedenpinnan automaattisesti halutulla tasolla.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 203.8101 Osasto:

Vedenpinnantasaaja / osmolaattori yhdellä magneettikiinnitteisellä kohokytkimellä ja 12V vesipumpulla. Vedenpinnantasaaja pitää akvaarion tai muun säiliön vedenpinnan tarkasti halutulla tasolla. Tämä on tärkeää erityisesti merivesiakvaarioissa, joissa vedenpinnan aleneminen haihtumisen seurauksena nostaa nopeasti veden suhteellista suolapitoisuutta ja voi katkaista esimerkiksi ylivuodon toiminnan. Vedenpinnantasaajan käyttö helpottaa huomattavasti merivesiakvaarion hoitoa, koska korvausvettä ei tarvitse lisätä manuaalisesti, mikä on tehtävä usein lähes päivittäin.

Tämä vedenpinnantasaaja tarkkailee akvaarion vedenpinnan tasoa kohokytkimellä, kun akvaarion vedenpinta laskee asetetun tason alapuolelle haihtumisen seurauksena kytkin käynnistää pumpun, joka pumppaa akvaarioon vettä korvausvesiastiasta. Kun asetettu vedenpinta on jälleen saavutettu, pumppu sammuu.

Laite on täydellinen käyttövalmis sarja, joka sisältää 230V muuntajan, magneettikiinnitteisen kohokytkimen ja pikaliittimellä kytkettävän 12V vesipumpun. Vedenpinnantasaajan kaikki osat (muuntaja, kytkimet ja vesipumppu) ovat kiinni toisissaan pikaliittimillä, eli osat on tarvittaessa erittäin helppo vaihtaa. Kohokytkin on suojattu läpinäkyvällä kammiolla mikä eliminoi vedenpinnan liikkeen vaikutuksen ja estää esimerkiksi kotiloiden pääsyn kytkimeen.

Vedenpinnantasaaja voi häiriötilanteessa (pumppu ei lopeta korvausveden pumppaamista kytkimen jumiuduttua tms.) aiheuttaa akvaarion ylivuotamisen ja vesivahingon tai vaihtoehtoisesti korvausvesiastian tyhjentyessä pumpun ylikuumenemisen ja hajoamisen. Koska tässä mallissa on vain yksi vedenpinnan tasoa tarkkaileva kytkin, tätä vedenpinnantasaajaa tulisi käyttää ainoastaan tilanteessa missä akvaario ei voi tulvia ylitse (eli kaikki korvausvesiastiassa oleva vesi mahtuu akvaarioon) tai mikäli ylitulviva vesi ohjautuu automaattisesti lattiakaivoon, eli vesivahingon riskiä ei ole. Kytkimessä on magneettikiinnitys eli kytkin ei voi irrota itsestään paikaltaan, mutta kytkimen koho voi jumiutua esimerkiksi kalkkisaostuman tai kohon akseliin tarttuneen eliön takia.

HUOM! Vedenpinnantasaajan korvausvesiastia on asettava niin, että korvausvesiastiaan upotettuun pumppuun kiinnitetyn letkun poistopää on korvausvesiastian vedenpinnan yläpuolella ja myös akvaarion vedenpinnan yläpuolella. Tämä siksi, että pumpun lopettaessa pumppaamisen veden virtaus ei jatku lappona joko pois korvausvesiastiasta tai takaisin astiaan. Vedenpinnantasaajan luotettavan toiminnan varmistamiseksi kytkinten puhtaus on tarkistettava säännöllisesti ja mahdolliset saostumat on poistettava.

Paino 1 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vedenpinnantasaaja AT-OSM1, 1 kytkin, magneettikiinnitys”
Scroll to Top