Sale!

Vedenpinnantasaaja, 2 kytkintä, magneettikiinnitys

Alkuperäinen hinta oli: 69,25 €.Nykyinen hinta on: 49,60 €.

Vedenpinnantasaaja ATO merivesiakvaarioon kahdella magneettikytkimellä ja vesipumpulla. Automaattinen korvausveden lisäys pitää merivesiakvaarion suolapitoisuuden vakiona.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 203.8102 Osasto:

Merivesiakvaarion vedenpinnantasaaja / osmolaattori. Vedenpinnantasaaja pitää akvaarion vedenpinnan tarkasti halutulla tasolla. Merivesiakvaarioissa, joissa vedenpinnan aleneminen haihtumisen seurauksena nostaa nopeasti veden suhteellista suolapitoisuutta ja voi katkaista esimerkiksi ylivuodon toiminnan, vedenpinnan pitäminen vakiona automaattisella veden lisäyksellä on olennaisesti akvaarion hoitoa helpottava järjestely. Jos vedenpinnantasaajaa ei käytetä, avoimissa akvaarioissa korvausvettä on lisättävä usein lähes päivittäin.

Tässä vedenpinnantasaaja-mallissa on kaksi magneettikiinnitteistä kohokytkintä ja 12V vesipumppu. Tämä vedenpinnantasaaja tarkkailee akvaarion vedenpinnan tasoa kohokytkimellä, kun akvaarion vedenpinta laskee asetetun tason alapuolelle haihtumisen seurauksena kytkin käynnistää pumpun, joka pumppaa akvaarioon vettä korvausvesiastiasta. Kun asetettu vedenpinta on jälleen saavutettu, pumppu sammuu.

Laite on täydellinen käyttövalmis sarja, joka sisältää 230V muuntajan, kaksi magneettikiinnitteistä kohokytkintä ja pikaliittimellä kytkettävän 12V vesipumpun. Vedenpinnantasaajan kaikki osat (muuntaja, kytkimet ja vesipumppu) ovat kiinni toisissaan pikaliittimillä, eli osat on tarvittaessa erittäin helppo vaihtaa. Kohokytkimet on suojattu läpinäkyvällä kammiolla mikä eliminoi vedenpinnan liikkeen vaikutuksen ja estää esimerkiksi kotiloiden pääsyn kytkimeen.

Vedenpinnantasaaja voi häiriötilanteessa (pumppu ei lopeta korvausveden pumppaamista kytkimen jumiuduttua tms.) aiheuttaa akvaarion ylivuotamisen ja vesivahingon tai vaihtoehtoisesti korvausvesiastian tyhjentyessä pumpun ylikuumenemisen ja hajoamisen, minkä estämiseksi tässä osmolaattorissa on kaksi olennaista turvallisuusominaisuutta:

Laitteessa on kaksi kohokytkintä, varsinainen operaatiokytkin, joka käynnistää ja sammuttaa pumpun valvomalla akvaarion vedenpintaa sekä samanlainen varmistuskytkin (“tappokytkin”) joka sammuttaa pumpun jos operaatiokytkin ei sitä häiriötilanteessa tee. Eli varmistuskytkin asetetaan katkaisemaan pumpun toiminta mikäli vedenpinta akvaariossa nousee tietyn tason yläpuolelle, mikä estää akvaarion ylitulvimisen tai vaihtoehtoisesti katkaisemaan virta mikäli vedenpinta korvausvesiastiassa laskee tietyn tason alapuolelle, mikä estää pumppua käymästä kuivana.

Varmistuskytkin on erittäin tärkeä käyttöturvallisuudelle, eikä ainoastaan yhdellä kytkimellä varustettua vedenpinnantasaajaa tulisi käyttää tilanteessa missä akvaario voi tulvia ylitse korvausvesiastian suuren tilavuuden takia tai jos ylitulviminen ei ohjaudu automaattisesti lattiakaivoon, eli vesivahingon riskiä ei ole.

Toinen olennainen turvallisuusominaisuus on kytkinten magneettikiinnitys. Magneettikiinnitys on selvästi imukuppia kalliimpi, mutta käyttöturvallisuuden kannalta erittäin suositeltava. Tehokkaalla magneetilla paikalleen lukittu kytkin ei voi itsestään irrota lasista tai liikkua paikaltaan kuten imukuppikiinnitteinen kytkin saattaa tehdä. Ja mikäli kytkin irtoaa, seurauksena saattaa olla vesivahinko. Imukuppikiinnitteistä vedenpinnantasaajaa ei tulisi koskaan käyttää ainoastaan yhdellä kytkimellä varustettuna, mikäli kytkimen irtoaminen lasista voi aiheuttaa vesivahingon, joten imukuppikiinnityksessä varmistuksena oleva tappokytkin on erittäin olennainen.

HUOM! Vedenpinnantasaajan korvausvesiastia on asettava niin, että korvausvesiastiaan upotettuun pumppuun kiinnitetyn letkun poistopää on korvausvesiastian vedenpinnan yläpuolella ja myös akvaarion vedenpinnan yläpuolella. Tämä siksi, että pumpun lopettaessa pumppaamisen veden virtaus ei jatku lappona joko pois korvausvesiastiasta tai takaisin astiaan. Vedenpinnantasaajan luotettavan toiminnan varmistamiseksi kytkinten puhtaus on tarkistettava säännöllisesti ja mahdolliset saostumat on poistettava.

Paino 1 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vedenpinnantasaaja, 2 kytkintä, magneettikiinnitys”
Scroll to Top