Terraarion Termostaatti, Lämmitys + Viilennys AC-211

34,95 

Edistyksellinen pro-tason ohjelmoitava termostaatti, jolla on mahdollista pitää terraarion tms tilan lämpötila asetettujen rajojen sisällä lämmittämällä JA viilentämällä terraariota kahdella eri laitteella.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 104.2113 Osasto:

Moderni ja edistyksellinen pro-tason ohjelmoitava terraariotermostaatti, jolla on mahdollista pitää terraarion lämpötila asetettujen rajojen sisällä lämmittämällä JA viilentämällä terraariota. Termostaatissa on kaksi pistorasiaa, toinen on lämmityslaitteelle ja toinen viilennyslaitteelle, jotka ovat kytkettyinä ja toimintavalmiudessa samanaikaisesti. Termostaatti käynnistää tarpeen mukaan automaattisesti joko lämmityksen tai viilennyksen jolloin terraarion (tai muun suljetun tilan) sisälämpötila pysyy halutussa arvossa (arvojen välissä), esimerkiksi 21ºC ja 23ºC välillä.

Termostaattimalli on erityisen sopiva terraarioon, joka on sijoitettuna tilaan minkä lämpötila voi vaihdella huomattavasti esimerkiksi auringon paisteen takia päivällä ja / tai heikon lämpöeristyksen takia kylmänä yönä. Lisäksi tämä termostaatti on erityisen sopiva matelijoiden munien hautomakoneen ohjaimeksi, koska lämpötila voidaan pitää tarkasti halutuissa rajoissa riippumatta ympäristön lämpötilassa tapahtuvista heilahteluista.

Termostaatin ohjaamaksi lämmityslaitteeksi sopii esimerkiksi lämpölamppu, keraaminen lämpöpolttimo, lämpökaapeli tai lämpömatto (vettä lämmitettäessä akvaariolämmitin). Toisen pistokkeen ohjaamaksi viilennyslaitteeksi tuuletin tai (akvaarion) ilmapumppu, joka puhaltaa terraarion sisään viileämpää ilmaa terraarion ulkopuolelta (ilmapumppu voidaan sijoittaa esimerkiksi tuuletuskanavaan tai ikkunan ulkopuolelle, jolloin ulkoa saadaan viileää ilmaa). Mikäli terraarion sijaintitila on liian lämmin, viilennys voidaan hoitaa suljettuun kiertoon kytketyllä akvaarioviilentimellä. Akvaariota (vettä) viilennetään normaalisti avoimen kierron akvaarioviilentimellä.

Termostaatti on digitaalinen, mikroprosessoriohjattu ja ohjelmoitava, mukana on englanninkielinen käyttöohje. Termostaattia on suositeltavaa käyttää pitämään terraarion lämpötila muutaman asteen vaihteluvälin sisällä ja / tai asettaa termostaattiin käynnistysviive. Tämä siksi, että jos kohdelämpötila asetetaan tarkkaan arvoon (esim, 23°C), termostaatti napsauttaa lämmityslaitteen jatkuvasti päälle ja pois lyhyiksi ajoiksi, mikä rasittaa sekä termostaatin että ohjattavan laitteen tekniikkaa. Kun vaihteluväliksi asetetaan esim. 22-24°C, termostaatti käynnistää lämmityksen terraarion lämpötilan laskiessa 22 asteeseen ja lopettaa sen lämpötilan saavuttaessa 24 astetta. Lisäksi lämmityksen käynnistymiseen voidaan asettaa esim. 1 minuutin käynnistysviive. Tässä mallissa molempia pistorasioita ohjataan termostaatilla, joten lämmityspistokkeessa ja viilennyspistokkeessa olevien laitteiden kohdelämpötilan ei tule olla päällekkäinen (jolloin sekä lämmitys että viilennys menevät päälle samanaikaisesti. Eli viilennyspuoli ohjelmoidaan tässä tapauksessa aloittamaan viilennys kun (jos) lämpötila saavuttaa esim. 26°C ja lopettamaan se lämpötilan saavuttaessa 25°C.

Selvyyden vuoksi, lämmityksen käynnistysarvo / viilennyksen lopetusarvo eivät siis saa mennä päällekkäin kohdelämpötila-alueen alapuolella ja lämmityksen lopetusarvo / viilennyksen käynnistysarvo kohdelämpötila-alueen yläpuolella. Jos viilennys ohjelmoidaan loppumaan lämpötilan laskettua esim. 23 asteeseen (mikä on lämmityspuolen toiminta-alueen sisäpuolella), viilennys ei kuitenkaan mene PÄÄLLE ennen kuin lämpötila on 26°C, jolloin lämmityspuoli on jo sammunut 24 asteessa. Vastaavasti, viilennys sammuu lämpötilan ollessa 23°C, mutta lämmitypuoli EI KÄYNNISTY ennen kuin lämpötila on laskenut 22 asteeseen. Tämä asetus ei siis ole teknisesti ongelma, koska lämmitys- ja viilennyspuoli eivät ole päällä samanaikaisesti, mutta 23 ja 24°C välillä terraariota ensin lämmitetään ja sitten viilennetään sähköisesti, mikä ei ole järkevää.

Tekniset tiedot:

 • Malli: AC-211
 • Tyyppi: ohjelmoitava digitaalinen termostaatti
 • Asteikko: Celsius °C
 • Resoluutio: 1°C (kokonaiset asteet)
 • Kontrollialue (°C): 16-40°C (kokonaiset asteet)
 • Toiminto: lämpötilan nosto + lämpötilan lasku (automaattinen)
 • Ohjattavan laitteen teho (resistive load): max. 1100W
 • Ohjattavan laitteen teho (inductive load): max. 275W
 • Ohjattavan hehkulampun teho: max. 220W
 • Lämpötilasensori: ulkoinen
 • Sensorikaapeli: 165cm
 • Virtajohto: 90cm
 • Teho: 3W
 • Relay: 10A
 • Mitat: 235x68x43mm
 • Paino:
 • Standardi: 220V/230V, 50Hz, Europlug

HUOM! Termostaatin kestämä ohjatun laitteen maksimiteho (W) on korkea, MUTTA käytännössä soveliaan laitteen nimellisteho riippuu olennaisesti laitteen tyypistä. Laitteen, joka käynnistyessään aiheuttaa hetkellisen tehopiikin täytyy olla nimellisteholtaan huomattavasti termostaatin tehorajan alla, koska laitteen käynnistyshetken maksimitehon tulee olla rajan alapuolella. Jos ohjatun laitteen käynnistyksen aiheuttama tehopiikki on termostaatin maksimirajan tuntumassa tai sen yläpuolella, termostaattiohjaus ei toimi luotettavasti. Ts. termostaatti aktivoi pistorasian säädettyjen lämpötilarajojen mukaisesti, mutta pistorasian kautta kulkeva virta ei välttämättä riitä käynnistämään ohjattua laitetta. Riippuen laitteen tehosta, käynnistyksen epäonnistuminen voi käytännössä tapahtua satunnaisesti tai jatkuvasti. Laite, joka käynnistyessään aiheuttaa induktiivisen virtapiikin, voi käynnistyshetkellä vaatia 1,5 tai jopa 2-kertaisen W-tehon nimelliseen käyttötehoonsa verrattuna.

Esimerkki laitteesta, joka ei käynnistyessään aiheuta tehopiikkiä (resistive load):

Lämpömatto / lämpökaapeli. Laite alkaa virran kytkemisen jälkeen lämmetä hitaasti. Lämpökaapeleita ohjattaessa kaapeleiden maksimiteho voi olla lähellä termostaatin maksimitehoa (1100W) (Hehkulamppu toimii sähköteknisesti vastaavalla tavalla (resistive load), mutta termostaatin kanssa käytetyn hehkulamppupolttimon teho on kuitenkin rajattu 220W tehoon).

Esimerkki laitteesta joka aiheuttaa käynnistyessään tehopiikin (inductive load):

Monimetallivalaisin. Polttimon sytyttäminen vaatii erittäin suuren hetkellisen tehon ja valaisimessa on erityinen virtalähdeyksikkö, vaikka E27-kantaisen polttimon voi kiinnittää normaaliin E27- hehkulampun kantaan.

Jääkaappi. Kompressorin moottorin käynnistyminen aiheuttaa tehopiikin. Termostaatilla ohjatun moottorin sisältävän laitteen maksimi(nimellis)teho on 275W.

Paino 0,7 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Terraarion Termostaatti, Lämmitys + Viilennys AC-211”
Scroll to Top