Sale!

RO-Suodatin / Käänteisosmoosisuodatin 3-Stage

Original price was: 59,40 €.Current price is: 49,60 €.

3-tasoinen käänteisosmoosisuodatin eli RO-suodatin merivesiakvaarion veden, lihansyöjäkasvien ja orkideojen kasteluveden, juomaveden yms. puhdistamiseen tilanteissa, missä vesijohtovedestä (raakavedestä) halutaan poistaa kaikki epäpuhtaudet.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 203.3201 Osasto:

Käänteisosmoosisuodatin eli RO-suodatin merivesiakvaarion veden puhdistamiseen, lihansyöjäkasvien, orkideojen yms kasteluveden puhdistamiseen yms. käyttöön missä vesijohtovedestä halutaan poistaa kaikki epäpuhtaudet. Tämä RO-suodatin on 3-tasoinen malli, eli se sisältää mekaanisen hienosuodattimen, hiilisuodattimen ja RO-kalvon (190 l/d).

Käänteisosmoosisuodattimella vedestä saadaan poistettua käytännössä kaikki molekyylitasonkin epäpuhtaudet, jolloin vedestä saadaan täysin puhdasta ja neutraalia. Tämä on erityisen olennaista merivesiakvaarioissa ja esimerkiksi lihansyöjäkasvien kasteluvedessä, ilmankostuttimissa ja kasviterraarioiden sumutusvedessä. Kalkkipitoisen vesijohtoveden alueilla käänteisosmoosilla voidaan vedestä poistaa haitallinen kalkki ja kovuus (dH-arvo). Käänteisosmoosilla vedestä voidaan myös poistaa suola, eli sillä voi tehdä juomavettä vaikka Itämeren murtovedestä.

Tämä RO-laite toimii vesijohtoverkon omalla paineella eli se ei sisällä lainkaan sähköisiä osia. (Laitteeseen on toisaalta mahdollista liittää paineennostopumppu).

RO-suodatin kiinnitetään sopivaan vesijohtoverkon vesipisteeseen. Laitteeseen on saatavilla lisävarusteena erilaisia liittimiä millä sen saa kiinnitettyä käytännössä mihin tahansa kotitaloudesta löytyvään 1/2” tai 3/4” standardikierteillä varustettuun vesipisteeseen, tavanomaisen pesukoneliittimen lisäksi RO-yksikön voi siis liittää esimerkiksi tavalliseen vesihanaan tai suihkusuuttimen paikalle.

Suodatin käyttää standardimitoitettuja osia ja 1/4” letkua, joten sitä voi tarvittaessa helposti laajentaa 4-Stage tai 5-Stage malliseksi mikäli siihen on tarvetta. Laitteen puhdasvesituottoa voi nostaa vaihtamalla RO-patruunan suuremman litratuoton antavaan versioon.

Laite on täsmälleen sama kuin vastaavan näköiset muilla tuotemerkeillä myytävät RO-suodattimet. Sillä valmistajatehdas on sama.

Pakkaus sisältää:

  • Täydelinen 3-Stage RO-suodatinyksikkö
  • 190 l/h RO-patruuna, hienosuodatin (PP) ja hiilisuodatin (CTO) -patruunat
  • Suodatinkotelon avain
  • 3 metriä 1/4” letkua
  • 3/4”-hanaliitin NAARAS ( = ulkopuolisella 3/4” kierteellä varustettuun pesukoneliittimeen)
  • 1/4” letkuun sopiva 1/2” kierteinen liitoshana (RO-suodattimen sisääntuloletku voidaan liittää hanan ja siinä kiinni olevan laitteen väliin).
  • Englanninkielinen käyttöohje

RO-suodattimen käyttöohje:

RO-Suodattimen asentaminen:

RO-patruuna asennetaan kotelon sisään kapeampi pää (kaksi ohutta tiivisterengasta) alaspäin, niin että patruunan yläpään keskiputki on samalla tasolla kotelon reunan kanssa.

Sopivan mittainen pätkä letkua liitetään 3/4” tai 1/2” hanaliittimeen ja liitin ruuvataan hanaan.

Letkun toinen pää liitetään sisääntulevan veden liittimeen eli oikeanpuoleisen suodatinpatruunan (Sediment Filter Cartridge) yläpäässä olevaan punaisella tulpalla suljettuun liittimeen (merkitty myös pyöreällä punaisella “Water Inlet”-tarralla).

Sopivan mittainen pätkä letkua liitetään puhdistetun veden punaisella tulpalla suljettuun ulostuloliittimeen, joka on keskellä olevan RO-kotelon alapäässä (merkitty myös pyöreällä sinisellä “Purified Water”-tarralla). Letkun toinen pää johdetaan veden keräysastiaan.

Sopivan mittainen pätkä letkua liitetään ohivirtausveden punaisella tulpalla suljettuun poistoliittimeen, joka on RO-kotelon ja oikeanpuoleisen suodatinpatruunan välissä olevan hanalla varustetun letkulinjan yläpäässä (merkitty myös pyöreällä oranssilla “Useless Water”-tarralla). Letkun toinen pää johdetaan viemäriin.

Koska suodattimessa on runsaasti liitoksia, jotka voivat vuotaa esimerkiksi letkuihin kohdistuvan väännön seurauksena, suodatinta tulisi käyttää paikassa missä liittimistä mahdollisesti tihkuva vesi ei ole ongelma (lattiakaivo).

RO-Suodattimen käyttö:

Kun suodatin on paineistettu (vesijohtoverkosta päästetään vettä suodattimeen), sekä puhdistetun veden että ohivirtausveden ulostulojen on oltava auki jotta vesi voi vapaasti virrata suodattimen läpi. RO-kalvoon kohdistuvaa painetta ja puhtaan veden tuottoa voi säätää jonkin verran ohivirtausveden ulostulolinjassa olevaa hanaa käyttämällä, mutta ohivirtausveden ulostuloa ei saa sulkea täydellisesti. Ulostulon täydellinen sulkemisen estämiseksi linjassa on hanan kanssa rinnakkaiskytketty varoventtiili, jonka on tarkoitus varmistaa että vesi pääsee poistoputkeen silloinkin kun säätöhana on täysin suljettu.

Kun suodatin (uusi RO-kalvo) otetaan käyttöön, suodatinta tulee käyttää ainakin muutama tunti ulostulolinjan hanan ollessa täysin auki.

Puhdistettua RO-vettä tulee 1/3 –1/4 suodattimen läpi kulkevan veden kokonaismäärästä.

Käyttämätön RO-patruuna voidaan varastoida kuivana, mutta kun RO-kalvo on kastunut se ei saa kuivua uudelleen. Patruuna voidaan varastoida märkänä esimerkiksi suljetussa muovipussissa tai suodattimen sisällä, mikäli sekä veden sisääntulo että molemmat ulostulot voidaan sulkea hanoilla tai tulpilla jotta RO-kalvo pysyy kosteana.

RO-kalvon toimintaa voi mitata TDS- tai EC-mittarilla, kun puhdistus toimii kunnolla mitattu arvo on lähellä nollaa, kun arvo alkaa merkittävästi kohota RO-patruunan vaihto on tarpeellista.

Hienosuodattimen ja aktiivihiilisuodattimen säännöllinen vaihto pidentää RO-kalvon käyttöikää ja on sitä olennaisempaa mitä “epäpuhtaampaa” käytetty raakavesi on.

RO-kalvoa voi toisinaan huuhdella avaamalla ulostulolinjan hana täydellisesti.

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “RO-Suodatin / Käänteisosmoosisuodatin 3-Stage”
Scroll to Top