Sale!

Monimetallivalaisin 70W E27 (Super Sun)

47,12 

Monimetallivalaisin terraarioon. Super Sun E27-monimetallivalaisinyksikkö päiväaktiivisten eläinten terraarioiden, lintujen ja akvaarioiden valaisuun kun tarvitaan erittäin tehokasta laajaspektristä valaistusta.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 102.4101 Osasto:

Monimetallivalaisin terraarioon, E27-kantaista polttimoa käyttävä Super Sun / Bright Control monimetallivalaisinyksikkö. Soveltuu päiväaktiivisten eläinten terraarioiden, lintujen ja akvaarioiden valaisuun sekä yleiseen valaisuun tiloissa joissa tarvitaan erittäin tehokasta laajaspektristä valaistusta.

Päiväaktiivisten aurinkoisilla alueilla elävien eläinten (erityisesti matelijat, linnut ja hyönteiset) hoidossa olennaista on mahdollisimman tehokkaan valaistuksen ohella laajaspektrinen valo joka sisältää vastaavat näkyvän valon aallonpituudet kuin luonnollinen auringonvalo ja lisäksi UVA-säteilyä ja infrapunasäteilyä (lämpösäteilyä). Monimetallipolttimo tuottaa näitä kaikkia ja on hyötysuhteensa puolesta paras mahdollinen luonnollisen auringonvalon korvike.

Tehokkaalla auringonvaloa vastaavalla valaistuksella on olennainen vaikutus päiväaktiivisten aurinkoisilta alueilta tulevien matelijoiden ja lintujen yleiseen hyvinvointiin, aktiivisuuteen, vireystilaan ja erityisesti liskojen värien kirkkauteen. Päiväaktiivisia eläimiä hoidettaessa monimetallivalaistus on paras mahdollinen valaistusjärjestelmä. Tämä monimetallivalaisinyksikkö on erittäin kompakti ja kevyt. Vaikka valaisin kuluttaa vain vastaavan tehoisen lämpölampun verran sähköä, 70W tehoinen monimetallilamppu tuottaa lähietäisyydeltä (n. 30cm päästä) keskikesän suoraa auringonpaistetta vastaavan valotehon eli n. 100 000 luksia (normaali sisätilojen valaistus on 300-500 luksia) ja lisäksi täyden spektrin valo vastaa ominaisuuksiltaan aitoa auringonvaloa (UVB-säteilyä lukuunottamatta). Koska tämä monimetallivalaisin ei tuota UVB-säteilyä minkä yliannostus on haitallista, sitä voidaan pitää päällä koko valaistusajan. Monimetallipolttimon valaistusteho nousee sytyttämisen jälkeen melko hitaasti täyteen voimakkuuteen, joten eläimillä on aikaa sopeutua valojen syttymiseen.

HUOM! Vaikka monimetallivalaisimessa ja -polttimossa on normaali E27-kanta, valaisinyksikössä voi käyttää ainoastaan saman tehon (W) kokoisia monimetallipolttimoita. Muut E27-kannalla varustetut polttimot (hehkulamppu, keraaminen lämmitin yms.) eivät toimi tässä valaisimessa. Vastaavasti monimetallipolttimot eivät toimi muissa valaisimissa, vaan ne vaativat erityisen sytytinyksikön (ballast unit).

Valaisin on koottu ja käyttövalmis. Muuntajayksikkö on mahdollista liittää myös muun tyyppisiin keraamisiin lampunkantoihin ja kuvullisiin valaisimiin. Muuntajayksikön tulee jäähtyä mahdollisimman tehokkaasti komponenttien kestoiän maksimoimiseksi, joten sitä ei saa koteloida rakenteeseen mikä estää tehokkaan ilmankierron muuntajan ympärillä.

HUOM! Ei sisällä polttimoa.

Monimetallivalaisin vs. LED auringonvalon korvikkeena

Kun sisätiloissa tavoitellaan mahdollisimman tehokasta valaistustehoa (ihmissilmän kannalta tehokkainta aallonpituutta), ainoastaan haluttua aallonpituutta tuottavilla LED-valaisimilla saavutetaan parempi hyötysuhde käytetyllä sähköllä tuotetun valotehon suhteen kuin monimetallivalaisimilla. LED-valaisimet ovat siten tehokkaampia kun tavoitteena on mahdollisimman kirkas valaistus ihmisten käyttämissä tiloissa (vain yksi aallonpituus) tai kasvivalaisimissa joissa tarvitaan vain muutamaa kasvien kannalta olennaisinta aallonpituutta (LED kasvivalaisimessa on 3-5 eri aallonpituutta). Myös akvaariokäytössä tarvitaan valkoisen valon ohella vain muutamaa kasvien tai korallien tarvitsemaa aallonpituutta jolloin valaisimen tarvitsee tuottaa vain 3-5 eri aallonpituutta ja lämpösäteily on yleisesti ottaen ongelmallista.

LED-valaisimen rakentaminen kaikkia näkyvän valon aallonpituuksia + UVA ja infrapuna-aallonpituuksia tuottavista erilaisista ledeistä on periaatteessa mahdollista, mutta se tulee hyvin kalliiksi, valaisin on huomattavan isokokoinen ja lisäksi LED-valaisimen hyötysuhde laajaspektrisiin valasimiin nähden on sitä vähäisempi mitä enemmän erilaisia aallonpituuksia on tuotettava (LED-valaistuksen ylivoimainen hyötysuhde perustuu juuri siihen, että sillä voidaan tuottaa ainoastaan haluttua aallonpituutta tilanteissa joissa muut valon aallonpituudet ovat tarpeettomia).

Käytännössä LED-valaisinta ei voida tehdä järkevästi täyden spektrin valoa tuottavaksi ja luonnollisen auringonvalon korvikkeena monimetallivalaisin on ylivoimainen LED-valaisimeen nähden sekä hyötysuhteensa, hankintahintansa, käyttökustannustensa, käytännöllisyytensä ja kompaktin kokonsa puolesta.

Paino 1 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Monimetallivalaisin 70W E27 (Super Sun)”
Scroll to Top