LED Akvaariovalaisin AP136W (3W) merivesiakvaarioon

225,00 

LED Akvaariovalaisin AP136W (3W). Tehokas LED-valaisin akvaarioihin, koralleille ja kasveille. Laajaspektrinen valo sopii makeaan ja meriveteen sekä terraarioihin.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 202.4102 Osasto:

Merivesiakvaarioon optimoitu 3W teholedejä käyttävä LED-akvaariovalaisin. Merivesiakvaarioiden lisäksi valaisin soveltuu käytettäväksi myös makeavesiakvaarioissa joissa ei pidetä vaateliaita kasveja, sopii erinomaisesti mm. malawi- ja tanganjika-akvaarioiden valaisimeksi.

Valaisimen valaistuskulma on n. 120 astetta, eli sijoituskorkeudesta riippuen sillä voidaan valaista n. 100cm *50cm alue. Valaisimen värisävy on 60% valkoinen, eli se ei vääristä merkittävästi akvaarion värejä. Valkoisia ja värillisiä ledejä voidaan ohjata toisistaan riippumatta (kummallakin on oma virtajohtonsa ja virtakytkimensä). Valaisimissa on mukana kiinnitysvaijerit. Ledit ovat suurimpien valmistajien (Bridgelux, Cree, Epistar etc.) valmistamia.
AP-136W-led-akvaariovalaisin käyttää 3W ledejä (48kpl), joita ajetaan vajaateholla. Tämä pidentää ledien käyttöaikaa. Valaisin on optimoitu tuottamaan akvaariokasvien kannalta olennaisimpia aallonpituuksia painottaen samalla valkoista sävyä esteettisistä syistä.

AP-valaisimet ovat moduulirakenteisia, AP-136W rakentuu neljästä moduulista.

Teho: 136W (48*3W LED)
Hyödyllinen valoteho (PAR): vastaa 500-600W Monimetallia
Aallonpituus: 12000K+430nm+460nm
Aallonpituuden painotus: 58%+15%+27%
Käyttökohde: Makeavesiakvaario, huonekasvit
Virtajohdot: 2kpl (värilliset ledit + valkoiset ledit)
Virtakytkimet: 2kpl ( värilliset ledit + valkoiset ledit)
Mitat: 270*283*85mm
Paino (kg): 3,70kg
Jäähdytys: Aktiivijäähdytys
Rungon väri: Valkoinen+sininen

Lisäinformaatiota valaisimen tuottaman valon sävystä ja havainnekuvien selitykset on koottu omalle sivulleen: www.akvaterra.eu/at089.html

LED-valaistuksesta yleisesti:

Jopa 85% energiansäästö verrattuna muihin valaisintyyppeihin
Yli 99% tuotetusta valosta on optimaalista aallonpituutta
100% tuotetusta valosta suuntautuu haluttuun kohteeseen
Täysi valoteho välittömästi
Pitkäikäisyys: käyttöaika ~50 000 – 100 000 tuntia
Ei lämpösäteilyä
Ei UV-säteilyä
Voidaan käyttää myös vajaateholla
Ei elohopeaa tai muita ympäristölle vaarallisia aineita

Led-valaisimen tuottaman hyödyllisen valon määrä kulutettuun energiaan nähden on ylivoimainen laajaspektrisiin perinteisiin valaisimiin verrattuna.

LED-valaisimet ovat muihin valaisintyyppeihin nähden ylivoimaisia erityisesti kasveille käyttökelpoisen valaistustehon ja energiankulutuksen kannalta. LED-valaisin saadaan tuottamaan 99%:sti ainoastaan niitä valon aallonpituuksia, joilla on eniten merkitystä käyttötarkoituksen kannalta. Koska tarpeettomia aallonpituuksia ei tuoteta lainkaan LED-valaisimessa, valaistuksessa säästetään jopa 85% energiaa muihin valaisintyyppeihin verrattuna. LED-valaisin ei tuota lainkaan lämpösäteilyä, joten se voidaan asentaa erittäin lähelle kohdetta ilman haitallista lämpövaikutusta.

Akvaariovalaistuksessa monokromaattisilla ledeillä tuotetun valon aallonpituuden koostumus eroaa makeavesi- ja merivesiakvaarioissa, koska vesi vaikuttaa merkittävästi eri aallonpituuksien etenemiseen. Veden kirkkaus vaikuttaa yleisellä tasolla olennaisesti valon tunkeutuvuuteen, mutta myös täysin kirkas vesi estää valosäteilyn tunkeutumista. Vesi vähentää tehokkaimmin korkeiden aallonpituuksien etenemistä, joten näkyvän valon punaiset aallonpituudet ulottuvat vain veden pintakerroksiin, kun taas siniset aallonpituudet etenevät veden kirkkaudesta riippuen kymmenien metrien syvyyteen.

>Suurin osa akvaariokasveista on luonnossa joko osittain tai kokonaan vedenpinnan yläpuolella kasvavia ja uposkasvitkin kasvavat tyypillisesti varsin lähellä veden pintaa, joten valon punaisten aallonpituuksien merkitys makeavesiakvaarion valaistuksessa on suuri. Sinisten aallonpituuksien paremmasta tunkeutuvuudesta johtuen sinisen valon suhteellinen veden alla on kuitenkin huomattavasti suurempi kuin veden pinnan yläpuolella, joten normaalin kasvivalaisimen tuottaman sinisen valon 15-20% osuus on aivan liian pieni. Akvaariokäyttöön sopiva sinisen ja punaisen valon suhde on suhde on noin 1:1. Toisaalta on huomattava, että valon kokonaismäärään suhteutettuna liian korkea punaisen valon määrä aiheuttaa helposti levänkasvun kiihtymistä (vertaa suoran auringonvalon vaikutukseen), joten merkittävä osa akvaarion kokonaisvalosta on neutraalimpia aallonpituuksia. Koska akvaariovalaistuksen tarkoitus on myös mahdollistaa akvaarion tarkkailu, valon sävy ei saa olla katsojan (ja akvaarioeläimistön) kannalta häiritsevä. Esteettisistä lähtökohdista akvaarion valosta vähintään 50% on oltava valkoista, jotta yleisvaikutelma on väritykseltään neutraali.

Kasvit hyödyntävät myös valkoista valoa, joskin huomattavasti heikommin kuin olennaisimpia sinisen ja punaisen aallonpituuksia, joten periaatteessa akvaariokasvit voidaan yleensä pitää elossa myös pelkällä valkoisella led-valolla, varsinkin jos akvaario saa hajasäteilynä luonnonvaloa. Makeavesikäyttöön tarkoitettu led-valaisin tuottaa noin 50% valkoista, 25% sinistä ja 25% punaista valoa, jolloin kasvit saavat matalahkossa vedessä myös riittävästi punaisia aallonpituuksia. Merivesiakvaariossa valaistuksella jäljiteltävä vedensyvyys on huomattavasti suurempi, joten meriveden kirkkaudesta huolimatta luonnonoloissa punaiset valon aallonpituudet ovat tyypillisesti suodattuneet kokonaan pois ja valon yleisvaikutelma on sinertävä. Meriakvaariokäyttöön tarkoitettu led-valaisin tuottaa siten vain valkoista ja sinistä valoa.

HUOM! Koska LED-valaisin tuottaa erittäin tehokkaasti valoa pienelle alueelle, valoteho voi makeavesiakvaariossa muodostua liian suureksi, mistä aiheutuu levänkasvun kiihtymistä. Näin voi käydä siinäkin tapauksessa, että akvaarioon lisätään aktiivisesti hiilidioksidia. Makeavesiakvaariossa yksittäisen valaisimen tehon ei yleensä tarvitse olla suurempi kuin 50W muissa kuin erityisen syvissä altaissa, mikäli valaisin pidetään lähellä veden pintaa. Tehokkaammat valaisimet joudutaan yleensä ripustamaan huomattavasti ylemmäksi akvaarioon tulevan valotehon rajoittamiseksi, jolloin ne toisaalta valaisevat suuremman alan akvaariosta. Merivesiakvaariossa sen sijaan valoteho ei käytännössä voi olla liian tehokas.

Paino 5,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “LED Akvaariovalaisin AP136W (3W) merivesiakvaarioon”
Scroll to Top