Akvaariovalaisin LED 50cm 20W Marine

42,70 

Edullinen LED-akvaariovalaisin merivesiakvaarioon / riutta-akvaarioon. Merivesiakvaarion valaisin painottaa sinisiä ja violetteja aallonpituuksia, jotka korostuvat syvemmällä kirkkaassa vedessä. Teho 20W (1W linssilliset ledit), pituus 50cm. Kevyt rakenne mahdollistaa helpon ripustamisen.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 202.4109 Osasto:

Edullinen LED-akvaariovalaisin merivesiakvaarioon / riutta-akvaarioon. Merivesiakvaarion LED-valaisin painottaa sinisiä ja violetteja aallonpituuksia, jotka korostuvat syvemmällä kirkkaassa vedessä. Tämä merivesiakvaarioon suunniteltu LED-valaisin on tehoonsa nähden pienikokoinen, joten sitä voidaan käyttää myös nanoakvaariossa. 1W linssillisset ledit kohdistavat valon tehokkaasti, joten valaisin on rittävän tehokas myös suurissa (syvemmissä) merivesiakvaarioissa, tällöin valaisimen modulaarinen mitoitus mahdollistaa useamman valaisimen käytön rinnakkakin tai peräkkäin akvaarion päällä.

Käyttökohde: Riutta-akvaariot, joissa kasvatetaan eläviä koralleja. Sinipainotteinen valo soveltuu myös makeavesiakvaarioihin joissa halutaan korostaa kalojen väritystä, esimerkiksi malawi- ja tanganjika-akvaarioihin. Valon siniset aallonpituudet ovat olennaisia erityisesti kasvien vegatatiiviselle kasvulle, mutta varsinaisiin makean veden kasviakvaarioihin suositellaan enemmän punaisia aallonpituuksia sisältävää valoa.

Valaisin soveltuu myös erinomaisesti kasveille tilanteessa missä halutaan painottaa voimakkaasti vegetatiivista kasvua (esimerkiksi taimikasvatus, sademetsien kasvit, viileässä talvehtivat kasvit), koska tässä valaisimessa on kaikki kasvien kannalta olennaiset siniset aallonpituudet ja sinisen valon määrään suhteutettuna niukasti punaisia aallonpituuksia

Tämä LED-valaisin on suunniteltu korvaamaan tavanomainen loisteputkivalaisin koon, painon ja valotehon puolesta. Valaisin on kevytrakenteinen ja kompakti, joten se voidaan asentaa akvaarion reunojen varaan joko tukijalkojen kanssa tai ilman tai se voidaan asettaa suoraan akvaarion kansilasin päälle. Malli on passiivijäähdytteinen eli siinä ei ole tuulettimia. Modulaarinen mitoitus ja keveys mahdollistaa valaisimen käytön useimpien akvaarioiden kanssa ja valotehon optimoinnin valaisimien määrää lisäämällä. Kevyen valaisimen ripustaminen on helppoa.

Valaisimen valoteho on verrannollinen vastaavan pituisen hyvillä heijastimilla varustetun 3-putkisen T5 HO-loisteputkivalaisimen tehoon. Koska 1W linssilliset ledit kohdistavat valosäteilyn tarkasti yhteen suuntaan, valaisimen tehokas valaisuetäisyys on selvästi pidempi kuin loisteputkilla.

Tämä LED-valaisin on custom-tuote, joka on suunniteltu ja valmistettu erikoistilauksesta. Muista vastavantyyppisistä LED-valaisimista poiketen tässä valaisimessa on valkoisten ja sinisten ledien lisäksi punaisia aallonpituuksia tuottavia ledejä ja kolmeasentoinen virtakytkin mahdollistaa värillisten ledien sammuttamisen eli puhtaan valkoisen 10 000K valon esimerkiksi valokuvausta varten. (Vastaavantyyppisissä LED-valaisimissa on tyypillisesti vain valkoisia ja sinisiä ledejä ja virtakytkin ei mahdollista puhdasta valkoista valoa).

Custom-mallinen valaisin on saatavilla vain yhdessä mahdollisimman modulaarisessa koossa. Tämä siksi, että käytännössä 50cm koko on yleiskäyttöinen ja se saadaan sopimaan useimpiin akvaarioihin. Suuremmissa akvaarioissa valaisimia voidaan asettaa poikittain reunojen varaan (50cm ja sitä leveämmät akvaariot), peräkkäin tai lomittain kansilasin päälle tai akvaarion reunojen varaan voi tehdä alumiiniprofiiliputkesta yhden tai useamman välituen, jonka varaan valaisimet voidaan tukea. Terraarioissa ja orkidealasikoissa valaisimet voidaan asettaa suoraan lasi- tai verkkokaton päälle ilman asennusjalkoja. Ikkunalaudalla tai kasvipöydällä kasvatettavien kasvien yläpuolelle valaisin on keveytensä ansiosta (574g ilman jalkoja, 660g jalkojen kanssa) helppo ripustaa esimerkiksi rautalangalla tai vahvalla siimalla.

HUOM! Ulosvedettävien ja helposti irrotettavien tukijalkojen asennusreiät kulkevat pituussuunnassa valaisimen rungon lävitse. Korvaamalla asennusjalat vastaavan paksuisella koko valaisimen läpi kulkevalla terästangolla (saatavilla rautakaupoista) valaisimeen voidaan helposti tehdä pidemmät asennusjalat tai useampia valaisimia voidaan asettaa peräkkäin tankoparin muodostamaan apurunkoon.

Tekniset tiedot:

 • Malli: Reef-C 20W
 • Teho: 20W
 • LED: 1W linssillä 24kpl
 • Aallonpituus: 16 kpl valkoinen (10 000K), 3 kpl sininen 430nm, 3 kpl sininen 460nm, 1 kpl violetti,1 kpl punainen 630nm
 • Käyttökohde: Riutta-akvaariot, joissa kasvatetaan eläviä koralleja, kasvit tilanteissa joissa painotetaan vegetatiivista kasvua.
 • Akvaarion pituus: 70cm asti
 • Tukijalat: säädettävä pituus, irrotettavissa, max. 12mm lasi
 • Virtakytkin: 3-asentoinen, OFF / kaikki ledit päällä / valkoiset ledit päällä
 • Jäähdytys: Passiivijäähdytys (alumiinirunko)
 • Rungon mitat: 50*10,6*2,2cm
 • Paino: 660g (574g ilman jalkoja)
 • Standardi: 230V, 50Hz, IP44, Europlug, ulkoinen muuntajayksikkö
Paino 1,2 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Akvaariovalaisin LED 50cm 20W Marine”
Scroll to Top