Solar Lamp UVA / UVB Lamppu E27 160W

24,00 

Tehokas UVA- / UVB-lamppu terraarioeläimille. Elohopeapurkauslamppu (Mercury Vapor Solar Lamp): Laajaspektrinen valo, UVA-säteily ja UVB-säteily, suuri valoteho pieni sähkönkulutus. Valo vastaa lähes täydellisesti luonnollista auringonvaloa.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 101.6602 Osasto:

Tehokas UVA- / UVB-lamppu matelijalle ja muille terraarioeläimille, jotka tarvitsevat UV-valaistusta.

Solar Lamp-Elohopeapurkauslampun edut terraariokäytössä:

– Laajaspektrinen valo
– Infrapunasäteily
– UVA-säteily
– UVB-säteily
– Suuri valoteho suhteessa sähkönkulutukseen

Elohopealampun valo vastaa lähes täydellisesti luonnollista auringonvaloa. Elohopeapurkauslamppu on nimellisteholtaan huomattavasti tehokkaampi kuin UVB-loisteputkilamput ja lisäksi se on hyötysuhteeltaan loisteputkilamppuja parempi. Koska elohopealampun toimintaperiaate mahdollistaa säteilyn tehokkaan kohdistamisen ulos polttimosta haluttuun suuntaan polttimon sisäisen heijastimen avulla, elohopealamput tuottavat tehokasta UV-säteilyä huomattavasti pidemmälle etäisyydelle kuin loisteputkilamput. Tästä syystä elohopealamput soveltuvat parhaiten suurempien terraarioiden valaisuun.

Toisaalta, lähietäisyydeltä hyvin voimakas UV- ja lämpösäteilyn tuotto tekee elohopealamppujen käytöstä ahtaissa tiloissa käytännössä mahdotonta yliannostus- ja ylikuumenemisriskin takia. Mikäli elohopealamppua käytetään niin lähellä eläimiä että se toimii myös paistattelupaikan lämmönlähteenä, se soveltuu lähtökohtaisesti vain avoimilta seuduilta peräisin oleville ahkerasti auringossa paistatteleville lajeille.

Koska elohopealamppu kohdistaa säteilyn loisteputkea paremmin sen tehokas käyttöetäisyys on selvästi pidempi eli hyödyllinen UVB-teho ulottuu olennaisesti kauemmas polttimosta. Pienoisloisteputken (26W E27 10.0%) tuottama UVB-säteilyteho 10cm etäisyydeltä vastaa 160W elohopealampun tuottamaa UVB-säteilyä n. 35cm etäisyydeltä (100W elohopealamppu = n. 25cm etäisyydeltä). 90cm etäisyydeltä 160W elohopealampun UVB-tuotto vastaa 26W E27 10.0% loisteputken tehoa 30cm etäisyydeltä (100W = n. 75cm).Käytännössä 10.0 UVB-loisteputki on käyttökepoinen 15-20cm etäisyydeltä ja melko tehoton yli 30cm päästä, eli elohopealampulla saavutetaan sama käyttökelpoinen UVB-teho selvästi pidemmältä (max. 90cm) etäisyydeltä. Lisäksi on huomattava, että elohopealampun tehokas valaisuala / valokeila on tällöin selvästi laajempi kuin mikä loisteputkella on mahdollista saavuttaa.

Polttimossa on E27-kierrekanta ja sitä voi käyttää tavallisen hehkulampun sijasta E27-valaisimissa.

HUOM! Elohopealamput sisältävät loisteputkien tavoin elohopeaa joten hajonnut polttimo on hävitettävä ongelmajätteenä.

Paino 0,3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Solar Lamp UVA / UVB Lamppu E27 160W”
Scroll to Top