Akvaariovalaisin LED 50cm 20W Tropical

42,70 

LED-valaisin akvaarioon, terraarioon ja viherkasveille 1W linssillisillä ledeillä. Tropical-mallisen valaisimen aallonpituudet on painotettu vastaamaan päivänvaloa ja sopimaan kasveille makeavesiakvaarioissa ja terraariossa.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 202.4111 Osasto:

LED-valaisin akvaarioon, terraarioon ja viherkasveille 1W linssillisillä ledeillä. Tropical-mallisen valaisimen aallonpituudet on painotettu vastaamaan päivänvaloa ja sopimaan kasveille makeavesiakvaarioissa ja terraariossa. Soveltuu myös kasvatusvaloksi mm. huonekasveille ja yrteille. Valaisimen värilliset ledit voidaan tarvittaessa sammuttaa, jolloin valo on puhtaan valkoinen.

Tämä LED-valaisin on suunniteltu korvaamaan tavanomainen loisteputkivalaisin koon, painon ja valotehon puolesta. Valaisin on kevytrakenteinen ja kompakti, joten se voidaan asentaa akvaarion reunojen varaan joko tukijalkojen kanssa tai ilman tai se voidaan asettaa suoraan akvaarion kansilasin päälle. Malli on passiivijäähdytteinen eli siinä ei ole tuulettimia. Modulaarinen mitoitus ja keveys mahdollistaa valaisimen käytön useimpien akvaarioiden kanssa ja valotehon optimoinnin valaisimien määrää lisäämällä. Kevyen valaisimen ripustaminen on helppoa.

Valaisimen valoteho on verrannollinen vastaavan pituisen hyvillä heijastimilla varustetun 3-putkisen T5 HO-loisteputkivalaisimen tehoon. Koska 1W linssilliset ledit kohdistavat valosäteilyn tarkasti yhteen suuntaan, valaisimen tehokas valaisuetäisyys on selvästi pidempi kuin loisteputkilla. Valaisimen aallonpituudet on painotettu sopimaan kasveille, mutta sitä voidaan käyttää myös kasvittomissa akvaarioissa ja terraarioissa. Tällöin valaisinta voidaan käyttää myös pelkkää valkoista valoa tuottavana ilman sini-puna-aallonpituuksia.

Daylight-C LED-valaisin on custom-tuote, joka on suunniteltu ja valmistettu erikoistilauksesta. Muista vastavantyyppisistä LED-valaisimista poiketen tässä valaisimessa on valkoisten ja sinisten ledien lisäksi kasveille olennaisia punaisia aallonpituuksia tuottavia ledejä ja kolmeasentoinen virtakytkin mahdollistaa värillisten ledien sammuttamisen eli puhtaan valkoisen valon esimerkiksi valokuvausta varten. (Vastaavantyyppisissä LED-valaisimissa on tyypillisesti vain valkoisia ja sinisiä ledejä ja virtakytkin ei mahdollista puhdasta valkoista valoa).

Custom-mallinen valaisin on saatavilla vain yhdessä mahdollisimman modulaarisessa koossa. Tämä siksi, että käytännössä 50cm koko on yleiskäyttöinen ja se saadaan sopimaan useimpiin akvaarioihin. Suuremmissa akvaarioissa valaisimia voidaan asettaa poikittain reunojen varaan (50cm ja sitä leveämmät akvaariot), peräkkäin tai lomittain kansilasin päälle tai akvaarion reunojen varaan voi tehdä alumiiniprofiiliputkesta yhden tai useamman välituen, jonka varaan valaisimet voidaan tukea. Terraarioissa ja orkidealasikoissa valaisimet voidaan asettaa suoraan lasi- tai verkkokaton päälle ilman asennusjalkoja. Ikkunalaudalla tai kasvipöydällä kasvatettavien kasvien yläpuolelle valaisin on keveytensä ansiosta (574g ilman jalkoja, 660g jalkojen kanssa) helppo ripustaa esimerkiksi rautalangalla tai vahvalla siimalla.

HUOM! Ulosvedettävien ja helposti irrotettavien tukijalkojen asennusreiät kulkevat pituussuunnassa valaisimen rungon lävitse. Korvaamalla asennusjalat vastaavan paksuisella koko valaisimen läpi kulkevalla terästangolla (saatavilla rautakaupoista) valaisimeen voidaan helposti tehdä pidemmät asennusjalat tai useampia valaisimia voidaan asettaa peräkkäin tankoparin muodostamaan apurunkoon.

Tekniset tiedot:

 • Malli: Tropical-C 20W
 • Teho: 20W
 • LED: 1W linssillä 24kpl
 • Aallonpituus: 16 kpl valkoinen (10 000K), 2 kpl sininen 430nm, 2 kpl sininen 460nm, 2 kpl punainen 630nm, 2 kpl punainen 660nm
 • Käyttökohde: Päivänvaloa vastaavalla valolla valaistavat / eläviä kasveja sisältävät terraariot, makeavesi- ja merivesiakvaariot, viherkasvit yms.
 • Akvaarion pituus: 70cm asti
 • Tukijalat: säädettävä pituus, irrotettavissa, max. 12mm lasi
 • Virtakytkin: 3-asentoinen, OFF / kaikki ledit päällä / valkoiset ledit päällä
 • Jäähdytys: Passiivijäähdytys (alumiinirunko)
 • Rungon mitat: 50*10,6*2,2cm
 • Paino: 660g (574g ilman jalkoja)
 • Standardi: 230V, 50Hz, IP44, Europlug, ulkoinen muuntajayksikkö
Paino 1,2 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Akvaariovalaisin LED 50cm 20W Tropical”
Scroll to Top