Käärmepihdit taittuvalla varrella. Metalliset käärmepihdit, mitkä voidaan taittaa kuljetusta varten kahteen osaan. Kokonaispituus 100cm, paino 590 grammaa. Käärmepihdit soveltuvat vaarallisten / agressiivisten käärmeiden pysäyttämiseen, kiinnipitämiseen, terraarion järjestelyyn, ruokintaan ym hoitotoimenpiteisiin ja käärmeiden nostamiseen.
Pihtien varsi on alumiiniputkea, leuka- ja kahvaosat valettua alumiinia ja varren lukitusmekanismi polymeeriä. Leukaosien muotoilu on klassista käärmepihtimallia ja leuat avautuvat varteen nähden hieman yläviistoon. Valuosia ei ole kiillotettu tai lakattu ja niiden valupinta on karkeana varsin hyvin kitkan omaava. Leuat eivät sulkeudu kokonaan (aikuisen peukalosta voidaan ottaa ote, puristaa pihdit täysin kiinni aiheuttamatta vammoja) mikä mahdollistaa pitävän otteen ottamisen pienemmistä käärmeistä (kyy, rantakäärme, viljakäärme ym vastaavan paksuiset käärmelajit) ja käärmeen nostamisen pihdeillä ilman liian kovaa puristamista. Käärmettä ei tule koskaan nostaa käärmepihdeillä kaulasta (vartalon paino voi murtaa niskan), vaan ote tulisi ottaa suunnilleen vartalon keskivaiheilta eikä käärmettä saa puristaa liian kovasti.
SUUREMPIEN KÄÄRMEIDEN KÄSITTELY KÄÄRMEPIHDEILLÄ:
Pienempien käärmeiden nostaminen käärmepihdeillä ei ole ongelma, koska käärme ei voi pudota pihtien otteesta. Käärmeiden nostelua ja varsinkin kantamista käärmepihdeillä tulisi välttää jos mahdollista, mutta nostaminen ei lähtökohtaisesti aiheuta vammoja pienelle käärmeelle, koska pihtejä ei voi, eikä tarvitsekaan puristaa täysin kiinni.
Suuremmat käärmeet, jotka ovat paksuusluokkaa banaani tai WC-paperirullan pahvihylsy tai suurempia, ovat kuitenkin eri asia. Klassisissa käärmepihdeissä ainoastaan yläpuolinen leuka on koukkupäinen (alaleuan tulee voida liukua pyydystettävän käärmeen alle, minkä takia kärjen tulee olla suippo). Kun käsitellään suurempaa ja agressiivisempaa, varsinkin myrkyllistä käärmettä pihtien otteen tulee käärmettä nostettaessa / kannettaessa olla niin pitävä ettei käärme voi livetä pihdeistä. Kun pihtien varsi on vaakasuorassa, leuat avautuvat yläviistoon mikä ehkäisee jonkin verran irtipääsyriskiä, mutta varren ollessa pystysuorassa käärme putoaa / vääntäytyy helposti pihtien otteesta (tätä voi verrata pihtien otteeseen peukalosta vs. pihtien otteeseen ranteesta tai kyynärvarresta). Jos käärmettä siirretään satunnaisesti pihdeillä esimerkiksi ämpäriin tai laatikkoon, koko käärmeen vartalon painoa ei usein tarvitse nostaa kerralla, jolloin pihtien otteenkaan ei tarvitse olla kovin tiukka.
Jos suurikokoista käärmettä kuitenkin nostellaan / kannetaan käärmepihdeillä säännöllisesti, pihtien otteen pitävyyttä on syytä muokata vammojen välttämiseksi. Koska käärmeen nahka on liukas, käärmepihtien metalliset leuat ovat sileät ja pihtien alaleuan muoto ei estä liukumista, pitävä ote tarkoittaa tällöin voimakasta puristamista mikä taas on vaarallista käärmeelle (voi murtaa käärmeen kylkiluita). Pihtien otteen varmuutta ilman voimakasta puristusta voidaan parantaa lisäämällä pihtien leukojen tartuntakykyä liimaamalla niihin pehmusteeksi esimerkiksi vaahtomuovia. Joustava vaahtomuovi mukautuu käärmeen ympärille mikä taas estää käärmeen liukumista pihtien leuoista. Pihtien alaleuassa paksumpi vaahtomuovi voi vaikeuttaa käärmeeseen tarttumista, joten alaleuan etuosaan voidaan muotoilla kohouma (esimerkiksi eristysnauhalla / kangasteipillä päällystetystä kovasta vaahtomuovista, mikä pysäyttää esteettömän liukumisen alaleukaa pitkin.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.