Akvaterra.eu; Huippuedulliset akvaario- ja terraariotarvikkeet

Akvaterra.eu

- Oikeasti Edullinen -

 

Toimintakonsepti:

Toimintaperiaate on tarjota suomalaisille harrastajille akvaario- terraario- ja viherkasviharrastuksessa tarvittavia erikoislaitteita mahdollisimman kilpailukykyiseen hintaan. Tuotevalikoima keskittyy olennaisiin teknisiin laitteisiin ja välineisiin, jotka ovat erikoistuotteina heikosti hintakilpailtuja Suomen kaltaisella pienellä markkina-alueella.

 

AKVATERRA.EU - SUOMEN EDULLISIN VERKKOKAUPPA

 

HUOM! Tämä sivusto ei ole enää toiminnassa, Akvaterra.eu on siirtynyt verkkokaupparakenteeseen:

 

Akvaterra.eu - Verkkokauppa 4.0 (2018)

 

Uudistettu verkkokauppa korvaa vanhan sivuston, ja tilauksia voi tehdä jatkossa vain verkkokauppajärjestelmän kautta.

Rajattuun käyttötarkoitukseen tarkoitettu ja erikoisliikkeissä myytävä tavara on tunnetusti varsin kallista verrattuna yleistavaroihin, joiden kaupassa tehokas kilpailu ja suuret myyntivoluumit luovat itsestään kilpailukykyisen hintatason. Internet on kuitenkin muuttanut markkinoita mahdollistamalla kustannustehokkaan jakelukanavan myös erikoistuotteille, mikä onkin ollut havaittavissa keskieurooppalaisissa eläinkaupoissa, joiden nettikaupat on suunnattu kansainväliselle asiakaskunnalle. vega Systems Oy tuo vastaavan halpakonseptin Suomeen, joskin tuotevalikoiman osalta rajoitetussa muodossa, ja tarjoaa siten vaihtoehdon ulkomaantilauksille.

Valikoimaan otettavien tarvikkeiden laatuun kiinnitetään ensisijainen huomio ja arviointi perustuu käytännön testaamiseen. Käytännössä hinta/laatusuhde osoittautui ylivoimaisesti parhaaksi PRC-tuotteissa. Käytännössä valikoimassa olevat tuotteet on siis pääasiallisesti valmistettu Kiinassa. Osa kyseisistä valmistajista on ollut akvaarioalalla tai siihen läheisesti liittyvällä toimialalla (mm. pumpputeknologia) jo 1980-luvun lopulta, joten tuotteissa mahdollisesti olleet parannuskohteet on uusittu ja toimivuus onkin todettu valikoimaan karsinnan kautta otettujen mallien osalta erinomaiseksi. Lisäksi tulee huomioida, että suurin osa laitteista on suhteellisen yksinkertaista tekniikkaa. Eli ne voidaan tehdä hyvälaatuisiksi erittäin halvalla, koska merkittävä osa valmistuskustannuksista on henkilöstökuluja. Materiaalien hinnalla ei ole juurikaan merkitystä, joten materiaalilaadusta tinkimällä ei saavuteta merkittäviä säästöjä.

Kiinalaiset tuotteet siis toimivat aivan yhtä hyvin kuin eurooppalaisetkin tuotteet, jos ne vain halutaan sellaisiksi tehdä. Lisäksi kaikkien Euroopan markkinoilla myytävien sähkölaitteiden tulee aina täyttää CE-standardin vaatimukset riippumatta valmistuspaikasta. Ja vastavasta laadusta huolimatta kiinalaiset tekevät tuotteet selvästi kustannustehokkaamin kuin länsimaiset valmistajat. Esimerkiksi tietokone, jolla katselet tätä sivua. Onko se, tai osa sen komponenteista valmistettu Kiinassa? Ja siitä huolimatta se toimii? Ja tietokone on kuitenkin huomattavasti monimutkaisempaa tekniikkaa kuin akvaariosuodatin tai LED-valaisin? Eli kiinalaiset tuotteet ovat jo kaikkialla ja ne toimivat aivan hyvin. Joten miksi ne eivät toimisi myös akvaarioissa eurooppalaisia ns. merkkituotteita huomattavasti edullisemmaasta hinnasta riippumatta?

Ns. halpatuotteet voivat olla laadultaan heikkoja ja ne eivät joko toimi toivotulla tavalla tai eivät kestä pidempiaikaista käyttöä. Tämä johtuu tuotteiden huonosta suunnittelusta tai heikoista materiaaleista, ei siitä missä maassa ne on valmistettu. Varsinkin terraariotarvikkeiden osalta vallalla tuntuu olevan käsitys, että ns. merkkituotteet (mm. valmisterraariot, lämpömatot, tekokasvit jne.) ovat huippulaatuisia. Yleisessä tiedossa taas ei tunnu olevan, että nämä merkkiyritykset eivät käytännössä valmista mitään itse, vaan kaikki tuotteet hankitaan alihankkijoilta. Alihankkijoilta, jotka - aivan oikein - ovat pääasiallisesti kiinalaisia. Mutta kiinalaiset akvaario- ja terraariotarvikkeet eivät siis voi toimia, paitsi tietysti silloin, kun ne myydään eurooppalaisen tai amerikkalaisen merkkiyrityksen paketissa ja kovalla hinnalla? Loogista?

Akvaterran myymät sähkölaitteet ovat CE-hyväksyttyjä ja niissä on valmistajan myöntämän yhden (1) vuoden takuun ohella kuluttajansuojalain mukainen takuu, jonka mukaan niiden tulee kestää kyseiselle tuotteelle odotettavissa oleva normaali käyttöaika. Esimerkiksi ulkosuodattimille annetaan yleensä yhden tai kahden vuoden takuu valmistajasta riippumatta. Jatkuvassa käytössä olevan ulkosuodattimen käyttöajan voi kuitenkin olettaa olevan enemmän kuin kaksi vuotta, ja toisaalta akvaariotarvikkeet ovat yksinkertaista tekniikkaa, mikä tarkoittaa harvojen kuluvien osien helppoa vaihdettavuutta. Mikään tekninen laite ei ole ikuinen, mutta akvaariolaitteiden voidaan yleisesti odottaa kestävän useita vuosia. Laitteiden maahantuoja ei siksi anna tuotteille aikaan sidottua takuuta, vaan mikäli tuotteissa ilmenee teknisiä vikoja, asiaa tarkastellaan vian luonteen eikä myynnistä kuluneen ajan perusteella. Valmistajan yhden vuoden takuu kattaa käytännössä kaikki viallisista komponenteista johtuvat hajoamiset, koska viallinen osa tyypillisesti hajoaa korkeintaan muutamassa kuukaudessa käyttöönoton jälkeen.

Hintataso on kansainvälisestikin katsottuna erittäin halpa tuotteiden edullisten hankintahintojen, kustannustehokkaaseen internetmyyntiin perustuvan toiminnan ja outlet-tyyppisen konseptin ansiosta. Harrastuksen ja siinä tarvittavien laitteiden ei tarvitse maksaa paljon, ja suurin osa "merkkituotteiden" hinnasta on joka tapauksessa ilmaa.

 

www.akvaterra.eu