Akvaterra.eu; Huippuedulliset LED Kasvivalaisimet, kasvivalot ja kasvilamput - HUIPPUEDULLINEN VERKKOKAUPPA

Akvaterra.eu

- Oikeasti Edullinen -

 

Kasvivalaisimet LED

  • Jopa 85% energiansäästö verrattuna muihin valaisintyyppeihin
  • Yli 99% tuotetusta valosta on optimaalista aallonpituutta
  • 100% valosta suuntautuu kohteeseen
  • Täysi valoteho välittömästi
  • Pitkäikäisyys; käyttöaika ~50 000 - 100 000 tuntia
  • Ei lämpösäteilyä
  • Ei UV-säteilyä
  • Voidaan käyttää myös vajaateholla
  • Ei elohopeaa tai muita ympäristölle vaarallisia aineita

Led-valaisimen tuottaman hyödyllisen valon määrä kulutettuun energiaan nähden on ylivoimainen laajaspektrisiin perinteisiin valaisimiin verrattuna.

LED-kasvivalaisimet ovat muihin valaisintyyppeihin nähden ylivoimaisia erityisesti kasveille käyttökelpoisen valaistustehon ja energiankulutuksen kannalta. LED-valaisin saadaan tuottamaan 99%:sti ainoastaan niitä valon aallonpituuksia, joilla on eniten merkitystä kasvien kannalta. Kasvien hyödyntämät aallonpituudet ovat sininen 430-475nm ja punainen 620-680nm, lisäksi avomaakasvit hyödyntävät oranssia 600-615nm valoa. Valon keltaiset ja vihreät aallonpituudet ja infarapunasäteily sen sijaan ovat kasveille pääosin hyödyttömiä. Koska kasveille tarpeettomia aallonpituuksia ei tuoteta lainkaan LED-valaisimessa, valaistuksessa säästetään jopa 85% energiaa perinteisiin kasvihuonevalaistusratkaisuihin eli suurpainenatrium- ja loisteputkivaloihin verrattuna. LED-valaisin ei tuota lainkaan lämpösäteilyä, joten se voidaan asentaa erittäin lähelle kasveja ilman haitallista lämpövaikutusta.

 

AKVATERRA.EU - SUOMEN EDULLISIN VERKKOKAUPPA

 

HUOM! Tämä sivusto ei ole enää toiminnassa, Akvaterra.eu on siirtynyt verkkokaupparakenteeseen:

 

Akvaterra.eu - Verkkokauppa 4.0 (2018)

 

Uudistettu verkkokauppa korvaa vanhan sivuston, ja tilauksia voi tehdä jatkossa vain verkkokauppajärjestelmän kautta.

LED-valaisimen käyttöaika on lisäksi huomattavasti pidempi polttimoita käyttäviin valaisimiin verrattuna. LED-polttimot eivät "hajoa", vaan niiden valoteho vähenee hitaasti eikä tuotetun valon aallonpituus muutu valaisimen ikääntyessä, vaan valo säilyy kasveille optimaalisena. LED-valaisimet eivät myöskään sisällä elohopeaa tai muita raskasmetalleja, joten ledien valmistaminen ja käytöstä poistaminen on ympäristöystavällistä.

Varastomalleina pidetään pääsääntöisesti sinininen-punainen ja sininen-oranssi-punainen valaisimia, jotka on optimoitu mahdollisimman tehokkaaseen kasvatukseen ja stimuloivat myös kukkimista ja hedelmien tuottoa. Oranssia valoa tuottavat valaisimet ovat erityisen sopivia avomaakasvien kuten chilien ja yrittien kasvattamiseen. Vegetatiivinen kasvu hyödyntää tehokkaimmin sinisiä, oransseja ja punaisen lyhyempiä aallonpituuksia, kukittaminen taas pääsääntöisesti korkeampia punaisia (n. 660nm) aallonpituuksia. Koska vegetatiivisen kasvun ja kukinnan hyödyntämät aallonpituudet eivät ole identtiset, yhdessä valaisimessa voidaan painottaa vain toista tarkoitusta. Perinteisessä spna-kasvihuoneviljelyssä valaisinten polttimot on usein vaihdettu kukitusvaiheessa kukkivia kasveja kasvatettaessa. LED-valaisimen valon aallonpituus voidaan tehdä sekä vegetatiiviseen kasvuun että kukitukseen sopivaksi samassa valaisimessa, painotuksen ollessa kuitenkin kasvua optimoivassa valossa. Erityisen runsaasti valoa vaativien kasvien kukintaa voidaan tarvittaessa vielä tehostaa käyttämällä kukitusvaiheessa lisävalona 660nm aallonpituutta tuottavia pienempiä led-valaisimia.

Valaisimissa käytetyt ledit on testattu (valaisimen tuottama aallonpituus on varmistettu mittaamalla). Tilauksesta valaisinten aallonpituutta eli käytettyjen ledien kombinaatiota on mahdollista muuttaa vapaasti, valaisimiin voidaan lisätä sisäinen ajastin, useampia virtakytkimiä yms. Kasvihuone- ja kotikäyttöön tarkoitettujen valaisinten aallonpituus on valittavissa 450-660nm välillä millä tahansa painotuksella.

Kasvivalaisimen valinta

 

Kasvien fotosynteesin kannalta olennaisimmat aallonpituudet ovat 430-475nm välinen sininen ja 620-680 punainen. Kasvit hyödyntävät kuitenkin kaikkia näkyvän valon aallonpituuksia, vaikka erityisesti vihreät ja keltaiset aallonpituudet ovat periaatteessa hyödyttömiä eli niiden puuttuminen ei vaikuta kasvien elintoimintoihin juuri lainkaan. Käytännössä useimmat kasvit säilyvät keinovalon tyypistä riippumatta ainakin elossa kun valoa vain on riittävästi. Tästä syystä valkoiset leditkin sopivat kasvien valaisuun vaikka tulokset ovat tyypillisesti merkittävästi heikompia kuin optimaalista aallonpituuksien kombinaatiota tuottavilla valaisimilla. Periaattessa ja myös käytännössä pelkkä sinisten ja punaisten aallonpituuksien yhdistelmä toimii, eli kasvivalaisimessa ei tarvita lainkaan muita aallonpituuksia kun sekä sinistä että punaista valoa on riittävästi ja mielellään edellämainituissa rajoissa useampaa aallonpituutta tuottavilla ledeillä järjestettynä.

Kasvien kasvatukseen tarkoitetut led-valaisimet voidaan jakaa käyttöolosuhteiden mukaisesti kahteen tyyppiin; lisävaloihin ja päävaloihin.

Lisävalaistusta tarvitaan normaalin ikkunoiden läpi tulevan luonnonvalon lisänä, erityisesti talviaikana tai taimien esikasvatuksessa. Koska luonnonvalo on täyden spektrin valoa, lisävalaistuksessa keskitytään tuottamaan ainoastaan olennaisimpia sinisiä ja punaisia aallonpituuksia. Luonnonvaloa saavien kasvien lisävalistuksessa ei ole tarvetta tuottaa muita kuin tärkeimpiä sini/puna nanometrejä, koska kasvit saavat joka tapauksessa kaikkia näkyvän valon aallonpituuksia. Luonnonvalon ohella käytettävät led-valaisimet tuottavat siten ainoastaan tärkeintä sinistä ja punaista valoa välillä 430-460nm ja 630-660nm ja ne ovat erittäin tehokkaita laajaspektrisiin kasvilamppuihin verrattuna. Kun tavoitteena on tuottaa vain sinista ja punaista aallonpituutta, monokromaattista valoa 2, 3 tai 4:llä aallonpituudella säteilevä led-valaisin on moninkertaisesti tehokkaampi / se kuluttaa moninkertaisesti vähemmän energiaa verrattuna spna-valaistukseen. Sini/puna-valaisin soveltuu myös käytettäväksi ilman luonnonvaloa, joskin monet avomaalla kasvavat kasvit hyötyvät myös oransseista 600-620nm aallonpituuksista.

Kun keinovaloa käytetään ainoana valonlähteenä esimerkiksi ikkunattomassa tilassa, sininen ja punainen aallonpituus ovat edelleen olennaisimpia, mutta myös muilla aallonpituuksilla on merkitystä monien kasvilajien optimaaliselle kasvulle. Ainoana valonlähteenä käytettävissä led-valaisimissa on siten sinisen ja punaisen lisänä oranssia ja toisinaan myös keltaista aallonpituutta. Laajempi säteilyspektri on monien avomaakasvien tapauksessa hyödyllinen, mutta mitä useampaa aallonpituutta valaisin tuottaa, sitä pienempi osa kokonaistehosta on olennaisinta sinistä ja punaista valoa. Mitä useampia aallonpituuksia valaisimeen lisätään, sitä pienemmäksi käy sen tehokkuusetu verrattuna laajaspektrisiin valaisimiin, kuten spna:han. Tästä syystä led-kasvivalaisimessa ei käytännössä kannata käyttää useampaa kuin 5-6 aallonpituutta. Erityisesti tiloissa joihin tulee luonnonvaloa, aallonpituudet kannattaa rajoittaa 3-5:een (sininen ja punainen + mahdollisesti oranssi).

 

 

LED Kasvivalaisimet - Custom Manufacture

BSG LED-kasvivalaisimet ovat custom-valmisteita eli ne on koottu tehtaalla tilauksen mukaisesti. Oranssia valoa sisältävät valaisimet on tehty painottamaan vegetatiivista kasvua eli ne soveltuvat erityisen hyvin nopeakasvuisten hyötykasvien, kuten avomaalla suorassa auringonpaisteessa kasvavien chilien ja yrttien kasvattamiseen. Ne soveltuvat erinomaisesti myös muille huonekasveille. Valaisimen jäähdytys on aktiivinen (rungon sisällä on ns. tietokonetuulettimia, jotka puhaltavat ylöspäin). Koska LED-valaisin lämpenee yläpuolelta, sitä ei voi asentaa kiinteästi kattoa tai muuta yläpuolista tasoa vasten, vaan se asennetaan ripustukseen. Ledien käyttöikä on olennaisesti sidoksissa kytkentäpiirin tehokkaaseen jäähtymiseen, eli valaisimen yläpuolisen ilmankierron tulee olla esteetöntä ja aktiivituulettimet on tarvittaessa vaihdettava.

HUOM! Valaisimissa on uusi paranneltu virransyöttöyksikkö, mikä parantaa ledien kestoa.

Valaisimissa on mukana kiinnitysvaijerit. Ledit ovat suurimpien valmistajien (Bridgelux, Cree, Epistar etc.) valmistamia.

120W paneeli on optimoitu tuottamaan viittä kasvien kannalta olennaisinta aallonpituutta.

 

- Malli

Panel-120W Kasvivalo

BSG-S120WROB-5

- Teho

120W

LED kasvivalo

- Valoteho

vastaa 500-600W SpNa:ta

- Aallonpituus (nm)

430nm+460nm+615nm+630nm+660nm

- Aallonpituuden painotus

7,5%+7,5%+12,5%+12,5%+60%

- Käyttötarkoitus

Kasvu + kukitus

- Mitat (mm)

400*213*71mm

- Paino (kg)

4,0kg

- Jäähdytys

aktiivijäähdytys (tuulettimet)

- Hinta (EUR)

229,00 EUR

- Saatavuus

varastossa

-

sisältää ripustusosat

-

LED kasvivalo

LED kasvivalo

LED kasvivalo

 

 

- Malli

UFO-40W Kasvivalo

BSG-U40WROB3

- Teho

40W

LED kasvivalo

- Valoteho

vastaa 150-200W SpNa:ta

- Aallonpituus

460nm+615nm+630nm+660nm

- Aallonpituuden painotus

12,5%+12,5%+50%+25%

- Käyttötarkoitus

Kasvu + kukitus

- Mitat (mm)

270*60mm

- Paino (kg)

2,5kg

- Jäähdytys

aktiivijäähdytys (tuulettimet)

- Hinta (EUR)

(129,00 EUR)

- Saatavuus

loppu

-

sisältää ripustusosat

-

LED kasvivalo

LED kasvivalo

LED kasvivalo

 

 

LED Kasvivalaisimet - Sininen + Punainen

LED-kasvivalaisimet ovat custom-valmisteita eli ne on koottu tehtaalla tilauksen mukaisesti. Olennaisinta sinistä ja punaista valoa sisältävien valaisimien hyötysuhde on paras verrattuna laajaspektrisiin perinteisiin valaisimiin. Valaisimet soveltuvat erityisen hyvin tilanteisiin, missä kasvit saavat jonkin verran luonnonvaloa, jolloin lisävalona tarvitaan vain tärkeimpiä aallonpituuksia. Valaisimen jäähdytys on aktiivinen (rungon sisällä on ns. tietokonetuulettimia, jotka puhaltavat ylöspäin). Koska LED-valaisin lämpenee yläpuolelta, sitä ei voi asentaa kiinteästi kattoa tai muuta yläpuolista tasoa vasten, vaan se asennetaan ripustukseen. Ledien käyttöikä on olennaisesti sidoksissa kytkentäpiirin tehokkaaseen jäähtymiseen, eli valaisimen yläpuolisen ilmankierron tulee olla esteetöntä ja aktiivituulettimet on tarvittaessa vaihdettava.

Ripustettavissa valaisimissa on mukana kiinnitysvaijerit. Ledit ovat suurimpien valmistajien (Bridgelux, Cree, Epistar etc.) valmistamia.

HUOM! Kierrekantaisen 15w led-polttimon tuotekuva on kuvattu pimeässä huoneessa, jotta valaisimien tuottama värisävy käy selkeämmin ilmi alla olevasta kasvista (tämän orkidean kukkien väri on kelta-oranssi). Kun paneeleita käytetään normaalissa yleisvalossa, 15W-version valo ei juurikaan vääristä todellisia värisävyjä.

- Malli

15W E27 Kasvivalo

E27-15W-A

- Teho

15W

LED kasvivalo

- Hyödyllinen valoteho

vastaa 50-60W SpNa:ta

- Aallonpituus

460nm+630nm+660nm

- Aallonpituuden painotus

3:2:7

- Käyttötarkoitus

Kasvu + kukitus

- Mitat (mm)

107*50mm

- Paino (g)

107g

- Jäähdytys

aktiivijäähdytys (tuuletin)

- Hinta (EUR)

39,00 EUR

- Saatavuus

varastossa

-

15W led-polttimo käy tavalli- seen E27-kierrekantaiseen valaisimeen. Jäähdy- tyksen takia valaisimen kuvun tulisi olla mahdollisimman väljä tai puuttua kokonaan. Tuuletin on käytännössä äänetön.

-

LED kasvivalo

LED kasvivalo

LED kasvivalo

 

 

- Malli

Panel-120W Kasvivalo

GSL-120WBRR

- Teho

120W

LED kasvivalo

- Hyödyllinen valoteho

vastaa 500-600W SpNa:ta

- Aallonpituus

460nm+630nm+660nm

- Aallonpituuden painotus

1:6:2

- Käyttötarkoitus

Kasvu + kukitus

- Mitat (mm)

400*213*71mm

- Paino (kg)

4,0kg

- Jäähdytys

aktiivijäähdytys (tuuletin)

- Hinta (EUR)

219,00 EUR

- Saatavuus

varastossa

-

sisältää ripustusosat

-

LED kasvivalo

LED kasvivalo

LED kasvivalo

 

 

- Malli

Panel-150W Kasvivalo

GSL-150WBRR

- Teho

150W

LED kasvivalo

- Hyödyllinen valoteho

vastaa 600-700W SpNa:ta

- Aallonpituus

460nm+630nm+660nm

- Aallonpituuden painotus

1:4:4

- Käyttötarkoitus

Kasvu + kukitus

- Mitat (mm)

400*213*71mm

- Paino (kg)

4,0kg

- Jäähdytys

aktiivijäähdytys (tuuletin)

- Hinta (EUR)

245,00 EUR

- Saatavuus

varastossa

-

sisältää ripustusosat

-

LED kasvivalo

LED kasvivalo

LED kasvivalo

 

 

LED Kasvivalaisimet - Lisävalopaneelit

Passiivijäähdytteiset lisävalopaneelit ovat äänettömiä ja hyvin kevyitä. Paneeli valaisee tehokkaasti kokoisensa alan, mutta käytettyjen ledien pienemmästä tehosta johtuen paneelin tulee olla suhteellisen lähellä kasveja. Lisävalopaneelit tuottavat sinistä ja punaista valoa (kahta aallonpituutta), ja ne soveltuvat lähtökohtaisesti lisävalaisuun esimerkiksi talvikaudella tai taimien kasvatuksessa.

Valaisimissa on mukana kiinnitysvaijerit. HUOM! Nämä tuotekuvat on kuvattu pimeässä huoneessa, jotta valaisimien tuottama värisävy käy selkeämmin ilmi alla olevasta kasvista (tämän orkidean kukkien väri on kelta-oranssi). Kun paneeleita käytetään normaalissa yleisvalossa, 15W-version valo ei juurikaan vääristä todellisia värisävyjä.

- Malli

15W Paneeli Kasvivalo

GSL-15W225

- Teho

15W

LED kasvivalo

- Hyödyllinen valoteho

vastaa 40-50W SpNa:ta

- Aallonpituus

~ 460nm+630nm

- Aallonpituuden painotus

60:165

- Käyttötarkoitus

lisävalaistus

- Mitat (mm)

310*310*35mm

- Paino (kg)

0,65kg

- Jäähdytys

passiivijäähdytys

- Hinta (EUR)

35,00 EUR

- Saatavuus

varastossa

-

sisältää ripustusosat

-

LED kasvivalo

LED kasvivalo

LED kasvivalo

 

 

- Malli

45W Paneeli Kasvivalo

GSL-45W112

- Teho

45W

LED kasvivalo

- Hyödyllinen valoteho

vastaa 150-200W SpNa:ta

- Aallonpituus

~ 460nm+630nm

- Aallonpituuden painotus

28:84

- Käyttötarkoitus

lisävalaistus

- Mitat (mm)

310*310*37(47)mm

- Paino (kg)

0,82kg

- Jäähdytys

passiivijäähdytys

- Hinta (EUR)

89,00 EUR

- Saatavuus

varastossa

-

sisältää ripustusosat
0,5W ledit.

-

LED kasvivalo

LED kasvivalo

LED kasvivalo

 

www.akvaterra.eu