Akvaterra.eu; Ilmankostuttimet - HUIPPUEDULLINEN VERKKOKAUPPA

Akvaterra.eu

- Oikeasti Edullinen -

 

Terraarion ilmankostuttimet / sumukoneet

Ultraäänitoiminen ilmankostutin tai sumukone tuottaa ultraäänellä eli käytännössä korkeataajuuksisella värinällä vedestä hienojakoista sumua (kylmää vesihöyryä), millä voidaan tehokkaasti nostaa terraarion ilmankosteutta. Laite toimii alhaisella 12V jännitteellä, joten terraarion sisällä ei ole korkeajännitteisiä osia. Sumukone sopii käytettäväksi sekä eläin- että kasviterraarioissa.

 

AKVATERRA.EU - SUOMEN EDULLISIN VERKKOKAUPPA

 

HUOM! Tämä sivusto ei ole enää toiminnassa, Akvaterra.eu on siirtynyt verkkokaupparakenteeseen:

 

Akvaterra.eu - Verkkokauppa 4.0 (2018)

 

Uudistettu verkkokauppa korvaa vanhan sivuston, ja tilauksia voi tehdä jatkossa vain verkkokauppajärjestelmän kautta.

Sumukone koostuu terraarion ulkopuolisesta pistorasiaan yhdistetystä muuntajasta ja terraarion sisälle vesiastiaan sijoitetusta värinäyksiköstä. Vesiastian ei tarvitse olla suuri (kahvikupin kokoinen astia käy), mutta värinäyksikön tulee olla kokonaan veden alla. Värinäyksikön yläpinnalla on metallilevy, minkä erittäin korkeataajuuksinen tärinä saa yläpuolella olevan vedenpinnan hajoamaan sumuksi ja nousemaan ylös astiasta. Värinäyksikkö on tyypillisesti tunnistimella varustettu, eli laite sammuu automaattisesti vedenpinnan laskiessa tunnistimen alapuolelle. HUOM! Ultraääniyksikköä ei tule asettaa terraarion normaaliin vesialtaseen, jotta höyrystyvä vesi pysyy mahdollisimman puhtaana - vesialtaassa olevia epäpuhtauksia, kuten bakteereita ei sovi levittää terraarion ilmaan.

Ultraäänisumukone kostuttaa ilmaa erittäin tehokkaasti verrattuna haihtumiseen perustuviin ilmankostuttimiin, eli sumukonetta tarvitsee pitää päällä vain lyhyitä aikoja kerrallaan. Käytännössä laite kytketään tavallisella ajastimella päälle esim. 15 minuutiksi muutamien tuntien välein riippuen tavoitellusta ilmankosteusprosentista ja terraarion koosta. Värinäyksikkö tuottaa vesihöyryn lisäksi jonkin verran pisararoiskeita, joten värinäyksikön yläpuolelle voi olla syytä asettaa roiskesuojaksi sopiva levy tai muu esine. Kostutinyksikkö on yleensä syytä asettaa mahdollisimman ylös terraariossa, jolloin vesihöyry leviää tehokkaammin ilmaan eikä kastele pohjaa vesiastian ympärillä.

 

Hailea

Hailean ultraäänisumukoneessa on automaattinen tunnistin, eli laite sammuu vedenpinnan laskiessa värinäyksikön päällä olevan tunnistinkaaren alapuolelle. Värinäyksikössä on yksi ledi, mikä palaa värinäyksikön toimiessa. Muuntaja ja värinäyksikkö ovat erilliset (molemmat ovat mukana), ja ne liitetään pistokkeella toisiinsa. Terraariossa tarvitaan siten ainoastaan 10mm pyöreä läpivienti.

HUOM! Ultraääniyksikön käyttöikä riippuu olennaisesti käynnistyskerroista. Mitä useammin laite käynnistyy päivässä, sitä lyhyemmän ajan se kestää käytössä.

- Malli

Hailea MM-01

- Tyyppi

ultraääni

Hailea mist maker

- Jännite (V)

220V / 12V

- Värinäyksikön mitat (mm)

39*39*40mm

- Värinäyksikön kaapeli (cm)

130 + 30cm

- Hinta (EUR)

(22,00 EUR)

- Saatavuus

loppu

-

-

www.akvaterra.eu