Akvaterra.eu; Akvaarion vedenviilentimet - HUIPPUEDULLINEN VERKKOKAUPPA

Akvaterra.eu

- Oikeasti Edullinen -

 

Akvaarion viilentimet / jäähdyttimet

Pienikokoiset vedenviilennyslaitteet on tarkoitettu akvaarioiden ja elintarvikäyttöön menevien elävien äyriäisten yms. säilytysveden jäähdyttämiseen, mutta ne soveltuvat suljettuun kiertoon kytkettyinä erinomaisesti myös eläin- ja kasviterraarioiden viilentämiseen, viileää talvea vaativien kasvien talvehdittamiseen ja muidenkin jäähdytystä vaativien tilojen, kuten tehokkaiden tietokoneiden koteloiden jäähdyttämiseen. Termostaattiohjattua vedenviilenintä käytetään akvaarion veden tai terraarion ilman halutun lämpötilan ylläpitämiseen, kun ympäröivän huoneilman lämpötila on liian korkea tai nousee tilapäisesti liian kuumaksi kesäaikana. Riittävän tehokkaalla viilentimellä saadaan yleisen lämpötilan ylläpidon lisäksi tarvittaessa aikaan esimerkiksi terraarion lämpötilan tilapäinen lasku yön ajaksi.

 

AKVATERRA.EU - SUOMEN EDULLISIN VERKKOKAUPPA

 

HUOM! Tämä sivusto ei ole enää toiminnassa, Akvaterra.eu on siirtynyt verkkokaupparakenteeseen:

 

Akvaterra.eu - Verkkokauppa 4.0 (2018)

 

Uudistettu verkkokauppa korvaa vanhan sivuston, ja tilauksia voi tehdä jatkossa vain verkkokauppajärjestelmän kautta.

Yleisellä tasolla ympärivuotinen viilennys on tarpeen useimmilla lauhkeilta alueilta kotoisin olevilla kaloilla, akvaattisilla ja maalla elävillä sammakkoeläimillä, jos huonelämpötila on yli 20 astetta. Kesäaikana viilennystä tarvitaan usein runsaalla tekniikalla ja tehokkailla valaisimilla varustetuissa merivesiakvaarioissa, joiden lämpötila nousee liian korkeaksi. Viherkasviharrastuksessa esimerkiksi joidenkin orkideojen menestyksekäs hoito edellyttää viileitä yölämpötiloja ja useimmat autiomaakasvit ja bonsait vaativat viileää talvikautta, mikä voidaan suljetussa terraariossa tai ansarissa / pienoiskasvihuoneessa järjestää vedenviilentimellä. Terraarioeläinten talvehdittaminen onnistuu useimpien lajien tapauksessa normaalissa jääkaapissa +5 - +6 asteen lämpötilassa, mutta vastaava viilennetty tila tarkalla termostaattiohjauksella voidaan järjestää myös vedenviilennintä hyödyntäen. Erityisen käytännöllistä vedenviilentimessä on lämpötilan hidas nosto ja lasku talvehtimisperiodin alussa ja lopussa ja lisäksi lämpötila voidaan säätää normaalia jääkaappilämpötilaa korkeammaksi.

Kun viilennintä käytetään akvaarion jäähdyttämiseen, akvaarion vesi pumpataan viilentimen läpi vesipumpulla tai ulkosuodattimella. Kun viilennetään terraarion ilmaa, viilentimeen liitetään vedellä täytetty ja pumpulla varustettu vesiletku (suljettu kierto), mikä johdetaan viilentimestä terraarion sisälle. Letkussa virtaava kylmä vesi toimii tällöin kuin käänteinen kaukolämpöpatteri, eli se viilentää terraarion ilmaa lämmönvaihdon kautta. Akvaariokäytössä viilenintä voidaan käyttää sisäisellä termostaatilla ohjattuna, terraariokäytössä viilennysteho säädetään sopivaksi mittaamalla terraariossa saavutettu lämpötila tai käytetään ulkoista termostaattia.

Akvaariojäähdytin toimii jääkaapin tavoin eli se poistaa laitteen läpi virtaavasta vedestä lämpöä, mikä siirtyy huoneilmaan. Teoriassa kaikki vedestä tai suljetusta terraariosta poistettu lämpö siis nostaa huoneen yleislämpötilaa, joten viilennyksestä saadaan paras hyöty kun huone on ilmastoitu ja akvaarion / terraarion seinät ja pohja on mahdollisuuksien mukaan lämpöeristetty. Viilentimen käytännön viilennysteho riippuu jäähdytettävän vesimäärän lisäksi ympäröivästä huonelämmöstä ja jäähdytyksen astemäärästä.

Allaolevassa kuvassa viilennin on varustettu suljetulla kierrolla terraarion viilentämistä varten. Vesiletkun kiepillä oleva osa olisi mahdollisimman suurelta osin viilennettävän terraarion / terraarioiden sisäpuolella ja ulkopuolelle jäävät letkun osat olisi vielä hyvä peittää ylimääräisellä lämpöeristeellä.

Terraarion viilennys suljetulla nestekierrolla

 

Hailea

Hailean HC-sarjan akvaariojäähdyttimet sopivat mallista riippuen käytettäviksi 50-2500 litran vesimäärien kanssa. Viilentimissä on titaaninen viilennysyksikkö ja digitaaliset kontrollit, käyntiääni on erittäin hiljainen. HC-mallit pystyvät teknisesti jäähdyttämään veden noin 4-asteiseksi. Jäähdytysaineena on ympäristöystävällinen R134.

HUOM! Jäähdytin on passiivinen yksikkö, eli vesi pumpataan sen lävitse erillisellä vesipumpulla tai ulkosuodattimella. Jäähdyttimen käsittelyteho riippuu virtausnopeudesta, joten käytettävän pumpun tulee olla sopiva viilentimen kapasiteettiin nähden. Paketti ei sisällä pumppua ja letkuja.

HUOM! Hailean vedenviilentimissä on sisäinen lämpötila-anturi. Koska veden virtausnopeus vaikuttaa mittaustulokseen, anturi ei yleensä anna täsmälleen samaa arvoa kuin akvaariossa oleva lämpömittari. Jäähdyttimessä on heiton korjaustoiminto, mutta korjaus on suoritettava uudelleen aina jos käytetty virtausnopeus muuttuu.

- Malli

HC-130A

HC-150A

- Käyttökohde

makea / merivesi

makea / merivesi

Hailea aquarium chiller / Akvaarion vedenviilennin

- Viilennysteho (Celsius)

+4ºC asti

+4ºC asti

- Viilennysteho (l)

50-300 l

50-400 l

- Käsittelyteho (l/h)

200-1000 l/h

250-1200 l/h

- Teho (hv)

1/15hv

1/10hv

- Rungon mitat (cm)

338*218*325mm

420*248*365mm

- Paino (kg)

9,5

15,0

- Hinta (EUR)

(265,00 EUR)

239,00 EUR

- Saatavuus

loppu

varastossa

- Malli

HC-300A

- Käyttökohde

makea / merivesi

Hailea aquarium chiller / Akvaarion vedenviilennin

- Viilennysteho (Celsius)

+4ºC asti

- Viilennysteho (l)

100-800 l

- Käsittelyteho (l/h)

1000-2500 l/h

- Teho (hv)

1/4hv

- Rungon mitat (cm)

448*330*440mm

- Paino (kg)

18,6

- Hinta (EUR)

(329,00 EUR)

- Saatavuus

loppu

www.akvaterra.eu